×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Proffsen rasar efter okända regeländringen: "Det här är väldigt dumt"

1
Dota-scenen reagerar kraftigt på de tidigare okända regeländringarna i DPC.
Under gårdagen spelades de sista matcherna i DPC:s europeiska högstaliga. Åtminstone var det vad alla deltagande lag trodde.

Efter de sista matcherna spelats klart meddelade nämligen turneringsarrangören ESL att ytterligare två matcher skulle behöva spelas för att avgöra tabellens slutställning. Detta kom som en överraskning för lagen då placeringar tidigare avgjorts baserat på inbördes möten, en regel som enligt Liquipedia ändrats i tysthet i februari.

Uppdatering: Enligt Tundras coach Kurtis "Aui_2000" Ling har tiebreaker-matcherna nu ställts in.

Regeländringen har fått flera berörda Dota-proffs att reagera kraftigt. OG-spelaren Tommy Taiga" Lee skriver på Twitter att situationen är "deprimerande".

"Ursäkta, men jag måste säga att jag tycker att detta är deprimerande efter att ha läst tiebreaker-reglerna och trodde att vi redan var etta med tanke på "head 2 head"-regeln som nu ändrades efter att alla matcher spelades :) Detta är väldigt dumt", skriver Taiga på Twitter.


Tundra Esports-spelaren Oliver "skiter" Lepko reagerade också negativt på regeländringen.

"Tydligen spelar vi tiebreaks om tredjeplatsen imorgon mot Team Liquid. Älskar de nya reglerna den sista dagen utan förvarning", skrev han igår efter att ha fått besked om matcherna.


Regeländringen har också fått esport-wikipedian Liquipedia att agera kraftigt. Liquipedia har på grund av regeländringen tagit bort sina DPC-turneringssidor för att turneringsarrangören brutit mot Liquipedias guidelines som kräver att regeländringar ska kommuniceras i en regelbok.

Turneringsarrangören själva har ännu inte kommenterat situationen.

Artikelbild: Henry Knock/Team Liquid
Videokälla: Dreamleague/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..