×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Efter proffsens kritik: Formatet för Dota-majorn ändras

1
Valve tog till sig spelarnas kritik.
Förra årets två Dota-majors fick mycket kritik av proffsen för deras uppbyggnad. Lagen som deltog blev seedade in i tre olika kategorier, Wild Card, gruppspel, och slutspel, beroende på deras DPC-poäng innan turneringen.

I AniMajorns fall, förra årets andra major, ledde detta till att fyra av sex lag som kvalade in direkt till slutspelet var de första som blev utslagna. Lagen från Wild Card och gruppspelet hade övertaget att inte bara vara uppvärmda inför slutspelet, utan att också ha en chans att skapa och vänja sig vid turnerings-metat innan de kom dit.

För att motverka detta har Valve tagit beslutet att den kommande majorn, ESL One Stockholm, inte längre kommer att ha seeding. Istället kommer alla 18 lagen att börja i gruppspelet. Det kommer vara två grupper, där de fyra bästa från varje grupp går vidare till slutspelets upper bracket, två går till lower bracket, och tre lag elimineras.

Majorn kommer börja med gruppspelet den 12:e maj, och från den 20:e kommer sista biten av slutspelet hållas på plats i Hovet Arena i Stockholm. Det blir den första majorn med en live-publik sen 2020.

Artikelbild: Pressbild/ESL One
Videokälla: Dreamleague/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..