×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Matchfixningsskandal skakar Dota-scenen — The International-deltagare avstängda på livstid

2
The International-deltagarnas spelarkarriärer är nu utan tvekan över.
Tio Dota-spelare som spelat professionellt i Sydostasien har blivit avstängda på livstid från alla Valve-sanktionerade tävlingar. Det rapporterar Dota-sajten Gosu Gamers.

Anledningen till avstängningarna är att spelarna både sysslat med matchfixning och spelat DPC-kval på flera olika konton för flera olika lag, något som strider mot Valves DPC-regler.

Bland de avstängda återfinns bland annat Team Orca-spelarna Cheng "vtFαded" Jia Hao och Lai "AhJit" Jay Son. Bägge spelarna har tidigare deltagit i varsin upplaga av The International och spelat flera stora turneringar i spelet. Bland annat vann AhJit Dreamleagues 10:e säsong med laget Tigers.

Veckans avstängningar utgör den största banvågen inom Dota-scenen sedan 2014. Då stängdes också flera sydostasiatiska spelare av från spelet sedan de erkänt sin delaktighet i en matchfixningshärva.

I veckans massavstängning har följande spelare blivit avstängda på livstid:

Malaysia Cheng Jia “vtFaded” Hao
Malaysia Lai “Ahjit” Jay Son
Malaysia Wang “Gy” Kok Guan
Kina Yifu “YIF” Zhou
Kina Liang “闷油瓶” Wang
Vietnam Văn Hùng “hunghung” Bùi
Malaysia Jian “BrayaNt” Zhe Pang
Malaysia QWE
Vietnam Nguyễn “DatBB” Thành Đạt
Kina Oc.JJ


Artikelbild: Pressbild/ESL
Videokälla: The International/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..