×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

THREAT berättar om ändringen i NIP: "Vi lyckades inte få det att fungera"

1
Björn "THREAT" Pers berättar om senaste ändringen i Ninjas in Pyjamas.
Förra veckan meddelade Ninjas in Pyjamas att akademispelaren Gareth "MisteM" Ries tar över rollen som huvudlagets nya kapten och in game-leader efter Alejandro "alex" Masanet. Nu berättar lagets General Manager Björn "THREAT" Pers mer om orsaken till ändringen i laget.

I en intervju med nyhetssajten Pley.GG förklarar han att kommunikationen och utförandet i mid rounds inte fungerade med den senaste konstellationen. Han påpekar också att det är svårt att förutse hur spelare kommer att fungera tillsammans i stressiga situationer.

– Jag tror att det hänger ihop med alex call-stil och spelarna vi hade i det här laget. I många mid round-lägen tycker jag att det var väldigt tydligt utifrån att de stökade till saker för mycket. Om du bara tog varje spelare i ett vakuum och frågade dem vad de borde göra i den här situationen, skulle de alla veta det rätta svaret. Det handlar inte om att de är dåliga CS-spelare. Det är bara med den här konstellationen. Som att få kommunikationen att fungera och att ha ett call i mitten av rundan som alla kan reagera snabbt på i en stressig situation – vi lyckades inte få det att fungera med alex och den här spelarkonstellationen, säger THREAT.

Han klargör även varför akademispelaren MisteM plockades in i stället för en in game-leader som är free agent eller redan tillhör ett annat lag. Organisationen anser helt enkelt att den 22-årige sydafrikanen just nu är det bästa valet för att föra laget i rätt riktning.

Han påpekar dessutom att NIP alltid kommer ha höga förväntingar på sig, men att de samtidigt måste vara realistiska om var de befinner sig just nu. Att vissa fans och andra personer i scenen kan se detta som ett oambitiöst drag att nå toppen igen inte är konstigt, menar han.

— Ja, absolut. Jag kan helt förstå det. Det är en del av att vara NIP, att det kommer att vara extra höga förväntningar. Men vi måste vara realistiska om var vi är just nu och inte låtsas att vi är någon annanstans, säger THREAT och fortsätter:

– Det är klart att de absolut bästa spelarna vill spela i de absoluta topplagen. Så länge vi inte är ett av de lagen kommer det att bli svårare att få tag på dessa spelare. [...] I slutändan behöver du resultat för att så småningom attrahera spelarna. Om jag kunde värva de bästa spelarna i världen imorgon gratis – det skulle vara väldigt, väldigt intressant. Men det är inte verkligheten vi lever i. Folk måste förstå att vi inte är blinda för dessa saker, men jag tror att antalet val en organisation har i scenens ögon vanligtvis är mycket större än vad det är i verkligheten.

Artikelbild: Pressbild/NIP
Videokälla: Blast/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..