×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Finaldags i IEM Cologne - här är allt du behöver veta

1
Ikväll är det finaldags, vem hoppas du på ska vinna?
Nu är det dags för finalerna av IEM Cologne, en av årets största turneringar. Med 35000+ fans i publiken, 1 000 000 dollar på spel (10,6 miljoner kronor) och en möjlighet att skrivas in i CS-historia är det mycket som står på spel. Här är allt du behöver veta inför finalen:

Team Vitality

För Team Vitality är det särskilt mycket som står på spel. Laget har inte vunnit en turnering sedan december och många fans har därmed lagt fram förslag på vilka spelare i laget som borde bli utbytta. Men några förändringar har inte gjorts, och Vitalitys lina är en av de starkaste som organisationen någonsin haft. Med den trefaldiga "Årets bästa spelare"-vinnaren Mathieu "ZywOo" Herbaut, de israeliska stjärnriflerna Shahar "flameZ" Shushan och Lotan "Spinx" Giladi samt en av världens mest erfarna in-game leaders i Dan "apEX" Madesclaire är laget redo för en rejäl finalmatch. När Vitality och Natus Vincere tidigare spelat mot varandra har Vitality vunnit varenda karta. De har dock inte spelat mot varandra än i 2024.

Team Vitality rankas som världens tredje bästa lag.

Natus Vincere

Natus Vincere är ett betydligt nyare lag med en annorlunda väg till succén. När Natus Vincere valde att göra en internationell lina kritiserades laget enormt. Några trodde att linan inte skulle klara sig längre än ett halvår. Så blev det verkligen inte. Natus Vincere vann den första Majorn någonsin i CS2 och knep sin senaste vinst bara förra månaden i Esports World Cup. Två spelare att hålla koll på är Valeriy "b1t" Vakhovskiy och Mihai "iM" Ivan, som båda rankas inom turneringens hittills tre bästa spelare.

Aleksi "Aleksib" Virolainen, trots sina många finalspel, har aldrig vunnit i en bo5. Kan det bero på ledarens uthållighet, eller ren och skär tillfällighet? Om Natus Vincere vinner idag försvinner denna förlustsvit, samtidigt som Natus Vincere tar sin tredje (!) IEM Cologne vinst (2018, 2021 och, om de vinner, 2024)

Natus Vincere är för närvarande rankade som världens bästa lag.

Natus Vincere Vs. Team Vitality - 17:00

Matchen är schemalagd att spelas klockan 17:00, med en showmatch klockan 14:30. Finalen kommer att vara en bo5-match, vilket innebär att laget som först vinner tre kartor vinner finalen. Vinnaren av finalen kommer inte bara att krönas till vinnare av IEM Cologne 2024, men kommer också cementera sin plats som världens bästa lag.

Kartorna som förväntas spelas i kvällens final är Dust2, Mirage, Inferno, Nuke och Anubis. Enligt spelsidorna är det väldigt jämnt mellan lagen, men Vitality är en aningen större favorit att vinna finalen. Den är schemalagd att spelas klockan 17:00.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/PGL och João Ferreira/PGL
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..