×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svensk CS har svarat: Brollan är Sveriges bästa spelare

1
Vi frågade de svenska CS-lagen vem som är den bästa spelaren i Sverige och här är topp fem-listan. Vi på Fragbite kan gladeligen presentera en artikelserie kallad Sverigerankingen.
Vi på Fragbite kan gladeligen presentera Sverigerankingen, rankinglistan där vi har frågat svenska lagen olika frågor för att få reda på det vi alla undrar om den svenska CS-scenen. Först ut artikelserien kommer vi idag att presentera vilka fem spelare som är bäst i Sverige och vi har frågat de åtta mest etablerade svenska lagen om deras åsikt och här är resultatet.

Vi kommer att släppa fyra artiklar och denna är den första av fyra där vi svarar på frågan vem som är Sveriges bästa CS-spelare.

Vi bad juryn att: "Ranka sveriges fem bästa spelare" där de inte fick inkludera spelare från sitt egna lag och resultatet av röstningen kan ni se här nedan:


Sveriges femte bästa spelare: Tim "nawwk" Jonasson

Sveriges femte bästa spelare i vår undersökning är Tim "nawwk" Jonasson. Han började år 2017 sin proffskarriär i laget Team Refuse och klättrade genom rankerna och tre år senare, 2020, gick den svenska AWP-spelaren med i svenska laget Ninjas in Pyjamas. Under Nawwks tid i NIP spelades de flesta turneringarna online där svensken fick framgångar i turneringarna ESL Pro League Season 13 och ESL One: Cologne 2020 då laget placerade sig på en tredje- och fjärdeplacering.

Tim
Tim "nawwk" Johansson, här spelandes för Ninjas in Pyjamas. Foto: ESL

Tim "nawwk" Jonasson lämnade svenska laget turbulent och sa i en intervju till Fragbite att han aldrig kommer att återvända till laget. Han gick från NIP till Apeks år 2021, ett lag som han sedan skulle representera i två och ett halvt år. Där kom svenskens största skalp då han i Apeks år 2023 lyckades göra ett superresultat i Counter-Strike: Global Offensivs sista major, BLAST.tv Paris Major 2023. Svenskens lag slutade på endelad tredjeplats efter att ha förlorat mot turneringens vinnare, Vitality, i semifinalerna av turneringen.

Förutom att individuellt cementera sig som en toppspelare lyckades 26-åringen leverera flera fina resultat i diverse storturneringar i världen. Svensken spelar sedan maj månad i år i laget BLEED och fortsätter att visa sig vara en spelare att räkna med i på den absoluta toppen av Counter-Strike med sitt AWP-spelande.

Tim "nawwk" Jonasson är Sveriges femte bästa spelare.

Sveriges fjärde bästa spelare: Linus "nilo" Bergman

Linus "nilo" Bergman dök upp på folks radar 2019 då han, endast 14 år gammal, började spela i flera svenska mixlag så som GoBananas, flowskola och Silencio Esports. Det gjorde att svensken tillslut plockades upp i laget Young Ninjas som 16-åring, där han spelade i tre år.
Bergmans första större turneringsvinst kom när hans Young Ninjas vann turneringen WePlay Academy League Season 6, den största turneringen för akademilag. Något som resulterade i 472 000 SEK i prispengar för det unga akademilaget och Linus "nilo" Bergman.

Linus
Linus "nilo" Bergman här spelandes i Young Ninjas. Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Kort efter succén i akademilaget Ninjas in Pyjamas plockades svensken upp av det nystartade laget Metizport. Ett lag där han idag spelar och gjort succé individuellt när laget har tagit sig djupt i flera större turneringar. Karriärshöjdpunkten för 19-åringen var när hans lag Metizport kvalade in till BLAST Premier: Spring Showdown 2024 efter att ha besegrat lag som Sprout och svenska Tim "nawwk" Jonassons Apeks.

Där fortsatte framgången för svenska laget som tog sig topp fyra i turneringen efter att ha besegrat lag som Falcons och Monte innan de sillslut föll mot Team Spirit. De individuella framgångarna i toppskiktet för svensken började dock tidigare än så då han vid årsskiftet hyllades av storspelarna Mathieu "ZywOo" Herbaut , Casper "⁠cadiaN⁠" Møller, Nemanja "⁠huNter-⁠" Kovač, Helvijs "⁠broky⁠" Saukants och Martin "⁠stavn⁠" Lund som talangen att se upp för inför kommande året, 2024.

Linus "nilo" Bergman är framröstad till Sveriges fjärde bästa spelare.

Sveriges tredje bästa spelare: Isak "isak" Fahlén

Sveriges tredje bästa spelare enligt vår undersökning är ingen annan än norrländska stjärnan Isak "isak" Fahlén. isak började sin karriär 2019 som 17-åring i Valorix Esport där han slutade på en andraplats i säsongens Gymnasieliga. Därefter satte karriären igång på riktigt, med framträdanden i både Svenska Elitserien och Fragleague. År 2020 värvades han till svenska gräsrotslaget Lilmix, varefter succé kom snabbt med en guldmedalj i vinterns Svenska Elitserien. Vid denna tidpunkt var isak en av Sveriges mest lovande spelare.

Hans intåg i den internationella scenen gjordes då han 2021 värvades av Gamerlegion. Inledningsvis gick det tyngre för den unga riflern då laget hade svajiga prestationer och aldrig riktigt nådde toppnivån. Mot slutet av 2022 genomförde Gamerlegion en rejäl reformation och bytte ut 3 spelare, vilket resulterade i ett rejält starkt lag. I lagets första Major, som spelades i Rio De janerio, kom laget på en respektabel 17-19:e plats. Det dröjde därefter inte länge innan laget började vinna diverse tier 2-turneringar och satt sitt avtryck i scenen.

Isak
Isak "isak" Fahlén i finalen av Paris-Majorn.

Men Gamerlegion och isaks stora genombrott kom då laget nådde andraplats i Paris Majorn 2023, den allra sista CS:GO Majorn någonsin. Här lyckades laget slå ut flera toppmotståndare innan de till slut föll mot Team Vitality i finalen. Efter Majorn tokhyllades Fahlén som en av Sveriges starkaste spelare. Laget fortsatte spela tillsammans ett par månader utan större resultat, vilket ledde till att de till slut delades. Då klev Ninjas in Pyjamas in och värvade isak under lagets omstrukturering.

Under sin korta tid i NIP har isak hittills nått andraplats i en LAN-tävling och semifinalerna i en annan. "Är NIP tillbaka?" undrar många svenska fans. Svaret på den frågan är ännu osäkert, men vad som är säkert är att NIP inte kunna plockat in en bättre ankare än isak.

Isak "isak" Fahlén är Sveriges tredje bästa spelare enligt de svenska lagen.

Sveriges andra bästa spelare: Fredrik "REZ" Sterner

Fredrik "REZ" Sterners karriär är synonym med Ninjas in Pyjamas då 26-åringen har spelat för laget sen 2017 men han gjorde ett namn för sig redan 2016 då han spelade för lag som Cringe Gods och Epsilon.

Under sin sju år långa karriär som spelare för Ninjas in Pyjamas kom svenskens först skalp tidigt då han endast sex månader efter att ha gått med i laget vann turneringen Intel Extreme Masters XII - Oakland. Under den turneringen såg NIP annorlunda ut då den nuvarande coachen Richard "Xizt" Landström spelade för laget tillsammans med Sterner samt legendarerna Patrik "f0rest" Lindberg och Christopher "GeT_RiGhT" Alesund. Förutom detta spelade även William "draken" Sundin i laget som då coachades av Björn "THREAT" Pers.

NIP vann IEM Oakland år 2017 och var REZ första turneringsvinst på LAN. Foto: Fragbite.se
NIP vann IEM Oakland år 2017 och var REZ första turneringsvinst på LAN.
Foto: Fragbite.se

Svensken har sedan turneringsvinsten i Oakland fortsatt i den svenska organisationen där det har varit en berg-och-dalbana. Det skulle ta Fredrik "REZ" Sterner fem år innan han fick lyfta en buckla på LAN-turnering då laget år 2022 vann Global Esports Tour Dubai 2022, en turnering med som gav NIP $100,000 efter segern över MOUZ i finalen. Svensken fick lyfta en till pokal fyra månader senare när laget också gick och vann den första upplagan av Svenska Cupen efter en finalvinst över EYEBALLERS.

På det individuella planet har svensken varit en nyckelfaktor i NIP och haft rollen som rifler i laget där han under sin sju år långa karriär i laget har levererat bra individuellt. Tillräckligt bra så att han idag har blivit utsedd till den andra bästa svenska spelaren.

Sveriges bästa spelare: Ludvig "Brollan" Brolin

Ludvig "Brollan" Brolin har trots sin unga ålder, 22 år, haft en karriär som började som 15-åring år 2017 då han gick med i laget passions. Det blev en kortvarig vistelse då han kort efter gick med i laget Godsent och även där blev det en kort vistelse då han endast sex månader senare Red Reserve. Även där blev vistelsen kort för svenskan som två månader gick med i laget Fnatic, ett lag som han senare skulle representera i tre och ett halvt år.

Brolin som gick med i Fnatic år 2018 fick direkt genomslag som en stjärnspelare i den absoluta toppen av Counter-Strike. Något som fick uppmärkelse när svensken år 2019 tog sig in på HLTVs ranking över de 20 bästa spelarna i världen. Den individuella resan tog inte slut där utan året där på klättrade svensken och rankade som den 15:e bästa spelaren i världen. För Ludvig "Brollan" Brolins Fnatic var resultaten på lagnivå även där då svensken under sin tre och ett halvt år långa karriär i Fnatic vann tre stora turneringar där den absoluta världseliten var på plats. Förutom förstaplatserna kom även svensken Fnatic tvåa i tre storturneringar vilket då gjorde Fnatic till ett av de bästa lagen i världen.

Ludvig
Ludvig "Brollan" Brolin har trots sin unga ålder haft en lång karriär, här spelandes för Fnatic. Foto: ESL

Efter detta gick den svenska talangen till Ninjas in Pyjamas och där började svensken med fortsatt succé när laget vann 100,000 USD i Global Esports Tour Dubai 2022 efter en finalvinst mot MOUZ där Brollan toppfraggade för NIP på den avgörande tredjekartan. Därefter började problemen med svenskens tid i NIP och trots en Svenska Cupen 2022-vinst över Eyeballers så uteblev resultaten i världsturneringarna då NIP gjorde flertalet förändringar i laget fram till den 28 oktober 2023 då NIP gick ut med att svensken bänkades i laget.

Ovissheten kring Ludvig "Brollan" Brolin framtida karriär fortsatte fram till januari 2024 då det annonserades att svensken gick till europeiska laget MOUZ under ett lån mellan de två organisationerna. Detta skulle visa sig vara precis vad Brolin behövde för sin karriär och det individuella i spelet. Han passade som handen i handsken i laget och endast fyra månader in i det nya laget hade svensken vunnit både ESL Pro League Season 19 och BetBoom Dacha Belgrade 2024 #1. Under maj och juni månad var även laget rankat som världsetta, varefter det blev det klart att Ludvig "Brollan" Brolin har värvades som en permanent medlem i laget, då han den 11 juni presenterade som truppens femte spelare.

Ludvig "Brollan" Brolin är Sveriges bästa CS-spelare. Grattis!

Sveriges bästa spelare: Bubblare och summering

Utanför topp fem hittar vi två svenskar som är värda att lyfta här och det är Fnatic-spelaren Freddy "KRIMZ" Johansson som hittar sig in på en sjätteplats i rankingen. Bakom honom finner vi Bleed-spelaren Hampus "hampus" Poser som är lagkamrat med den femterankade spelaren Tim "nawwk" Jonasson.

Summering:
Sveriges fem bästa spelare enligt Fragbites Sverigeranking.
Sveriges fem bästa spelare enligt Fragbites Sverigeranking.

Vad är Sverigerankingen?

Vad är Sverigerankingen?
Vem är Sveriges bästa spelare? Vilket lag är bäst i Sverige? Vem är bästa AWP-spelaren och vem är den bästa talangen? I den här artikelserien kommer du att få svaren på just de frågorna då vi har frågat de åtta bästa lagen i Sverige när vi har bett dem att ranka sveriges spelare och lag utifrån olika kategorier.

Juryn och frågan
Juryn består av de representanter från de svenska lagen som har fyllt i vårt formulär så vi att vi ska kunna presentera de bästa spelarna och lagen i Sverige.

Juryn består av:
Alliance: Olika spelare & coacher i Alliance

Eyeballers: Spelare i laget

Johnny Speeds: Anonym representant

Lilmix: Max "quix" Lindkvist — VD & spelare i Lilmix

KappaBar: Anyonym representant

Ninjas in Pyjamas: Björn "THREAT" Pers — Generaldirektör i NIP

Metizport: Anonym representant

Young Gods: Samuel "Zyppe" Martinsson — Huvudcoach i Godsent

Frågorna var:
1. Ranka sveriges fem bästa lag
2. Ranka sveriges fem bästa spelare
3. Ranka sveriges fem bästa AWP-spelare
4. Ranka sveriges fem bästa talanger
* De tillfrågade får självklart inte rösta på sitt egna lag eller spelare i sitt lag.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..