×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

IEM

NiP Gaming vinner IEM Oakland — slår Faze efter fem spelade kartor

11
NiP Gaming fortsätter regera i Oakland, Kalifornien, efter vinst över Faze Clan i finalen. Fem kartor krävdes det för att kröna vinnaren av IEM Oakland 2017.
De regerande mästarna i Ninjas in Pyjamas ställdes under natten mot Faze Clan i finalen av IEM Oakland som spelades i formatet bäst av fem kartor, direkt från Oracle Arena i Oakland, Kalifornien. Seriens första karta blev Cobblestone, vilket var ninjornas kartval och ett strategiskt sådant då deras motståndare i lag inte spelar den. NiP tog övertaget, mycket tack vare Fazes brist på erfarenhet på kartan, och vid halvlek stod det 9-6 till svenskarna. Ett flertal individuella bravader gav NiP chansen att stänga kartan i runda 26, med 16-10.

Olof "olofmeister" Kajbjer och hans lagkamrater vek sig dock inte, då de tog den första pistolrundan på Inferno. Trots djärva försök kunde unga Fredrik "REZ" Sterner inte göra mycket för sitt lag och Faze stängde halvan med 11-4. Den svenska femman kunde aldrig få greppet om kartan och Faze kvitterade antalet kartvinster, när de stängde Inferno med 16-7.

Finalens tredje karta var Train, vilken analytikerna var säkra på skulle gå till den europeiska femman, där ninjorna började som anfallare. Rundorna gick fram och tillbaka fram till halvtidssignalen, då NiP ledde med ynka en runda. De satte dock ner foten under andra halvan och lät sina motståndare bara plocka tre rundor, innan Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och hans mannar stängde kartan med 16-10.

Bara en karta från att behålla kronan i Oakland äntrade NiP Overpass. En olycka involverande vatten gjorde dock att ett byte av musmattor stannade upp processen i arenan och ninjorna tvingades spela med andra mattor på sitt bord. Kanske detta drog tillbaka NiP:s momentum, för Faze kunde stänga första halvan med 13-2 till dess favör. Svenskarna lyckades plocka fyra rundor, innan den europeiska femman stängde kartan med 16-6 och tvingade serien till en femte karta.

Lagen fortsatte kampen på Cache, där vinnaren skulle utses. Kartan började mycket tightare än den tidigare kartan, där Faze gick in väldigt aggressivt som försvarare. Richard "Xizt" Landström visade sig dock oväntat stark under första halvan, då han hjälpte laget till en ledning på 9-6 vid halvtid. Faze lyckades vinna seriens sista pistolrunda, men ninjorna tog sig trots allt till matchpunkt. En clutchande Finn "karrigan" Andersen gav sitt lag andrum, men dess ekonomi var för dålig för att de skulle ha en chans. Svenskarna stängde kartan med 16-10 och de erhöll IEM Oakland-titeln, för andra året i rad.

19 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 19 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..