×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-spelarnas vädjan: "Sluta mobba tjejer i era matcher"

1
Ett problem som präglat Counter-Strike i decennium.
Med en växande damscen i Counter-Strike tack vare turneringar som ESL Impact ser spelet på många sätt ut att vara på väg åt rätt håll. Ändå upplever många tjejer trakasserier i sina matcher, särskilt om de är nya till spelet. Ett uppmärksammat exempel på det är Twitch-streamern limepurp, som delade en matchupplevelse på Reddit som snabbt blev viral. Klippet har redan blivit det populäraste på Reddit under den senaste månaden, och användarna uttrycker en enorm avsky för vad som visas.

I klippet ser vi limepurps lagkamrater om och om trakassera streamern. "Kvinna, hallå? Hör du mig, kvinna?" frågar lagkamraten, varefter han dödar henne i spelet. Senare i videon kastar lagkamraterna granater och flashbangs på henne och säger "du suger, kvinna" och att "kvinnor lagar mat i köket". I kommentarer till klippet uttrycker många användare en avsky mot lagkamraternas agerande i klippet:

"Detta är helt sjukt cringe", skriver LudisVinum i trådens populäraste kommentar.

"Detta spel är fylld med de barnsligaste och de minst självsäkra människorna jag någonsin bemött", skriver Uga1992.

Twitch-streamern limepurp menar att detta är ett rätt vanligt förekommande problem som sker ungefär var fjärde match. Tidigare har hon utsatts för hot om våldtäkt. limepurp uttrycker själv att CS-konkurrenten Valorant erbjuder en mycket bättre upplevelse för tjejer:

"Valorant är inte lika illa som detta spel. I Valorant kan jag faktiskt prata, men inte här", säger hon i klippet.

Se klippet och den medföljande diskussionen:
Stop throwing games because there's a woman on your team
byu/limepurp inGlobalOffensive


Artikelbild: Skärmdump/Twitch
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..