×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Här är spelarna i Sveriges CS2-damlandslag

1
Laget spelar sin första kvalmatch redan nästa vecka.
Under söndagen presenterade Svenska E-sportförbundet (SESF) det svenska CS2-damlandslaget som inom kort kommer att spela i de europeiska kvalen till årets World Esport Championship. I LAN-turneringen utmanas länder bygga den starkaste möjliga femman med inhemska spelare, och förra året vann Sveriges herrlandslag och plockade hem 50 000 dollar i vinstpris. Bland spelarna i Sveriges damlandslag är det många bekanta ansikten, men också två spelare som inte deltog i förra årets upplaga i turneringen:

Zainab "zAAz" Turkie
zAAz och Julia "juliano" Kiran utgör en av Sveriges kändaste Counter-Strike duos då svenskorna var lagkamrater från 2014-2023. Den 33-årige riflern har spelat i några av världens bästa damlag, däribland G2 Oya, Nigma Galaxy och nu i Imperial fe. Hennes senaste turneringsvinst kom förra månaden, då Imperial fe vann den femte säsongen av ESL Impact League. Hennes lag anses nu av många att vara det bästa damlaget i CS2.

Julia "juliano" Kiran
Den andra halvan av duon, juliano, är likaså en stjärnspäckad spelare. Svensken plockade guldmedalj i fler än tio turneringar tillsammans med zAAz och agerar nu som in-game leader i damlaget BIG EQUIPA. Som trefaldig vinnare i såväl Katowice som Dreamhack tar svenskan med sig en rik erfarenhet till laget.

Jennica "jenkon" Sjögren
jenkon är den tredje veteranen som spelade i Sveriges damlandslag förra året tillsammans med juliano och zAAz. 26-åringen gjorde sin debut i Copenhagen Flames damlag men fick sitt stora genombrott när hon blev värvad till NIP:s första satsning i kvinnlig Counter-Strike med NIP Impact. Under sin tid i NIP-jerseyn vann svenskan två silvermedaljer. I maj bänkades dock spelaren och har stått utan lag fram tills nu.

Linnea "Nea" Claesson
Nea representerade den brittiska organisationen Guild Esports under det senaste året, men har stått utan lag sedan maj då organisationen valde att lägga ner sin Counter-Strike division. Under sin tid i laget deltog Nea i tre säsonger av ESL Impact och slutade som bäst på en femteplats i tävlingen.

Sverige Emma "Emmsan" Mattson
Lagets yngsta spelare Emmsan fick sitt stora genombrott när hon värvades till ENCE Athena för fem månader sedan. Laget kom på en delad 10:e plats i den femte säsongen av Impact League och har nått semifinalerna i ett antal andra onlinetävlingar. 17-åringen, tillsammans med Nea, blir de enda spelarna på laget som inte tidigare spelat i en internationell landslagskamp, bortsett från ett par träningsmatcher förra månaden.

Förra året deltog Sverige med både ett damlag och ett herrlag, men damlaget tog sig inte vidare till slutspel. Lagets första match är schemalagd att spelas den 11:e juli då den första europeiska kvaltävlingen inleds. Matchen förväntas sändas på Svenska E-sportförbundets Twitch-kanal. Turneringens LAN-slutspel i Riyadh kommer att spelas i november.

För Sveriges herrlandslag krävs inga kvalmatcher, då Sverige vann förra årets upplaga av turneringen och går därmed vidare direkt till slutspel.


Artikelbild: Svenska E-sportförbundet/X
Videokälla: IESF/Twitter

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..