×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

walle presenterar egen esportklubb: "Vi ska göra något kul och hållbart"

3
Den svenska legendaren startar en egen esportklubb och vägrar sponsras av spelföretag.
Den svenska CS-legendaren Dennis "walle" Wallenberg är för många svenska Counter-Strike fans ett bekant ansikte från 1.6-eran, men har nu gjort comeback som en profil i den svenska CS-scenen. Idag presenterade 37-åringen en satsning på en egen esport-community: Elite Klan, med fokus på ekonomisk- och social hållbarhet, en stark identitet och framförallt den nordiska esportscenen:

"Då var det dags. Jag startar min egen esportklubb. Jag skulle älska ert stöd. Interagera med oss. Gilla, kommentera och retweeta våra inlägg. Esportsvaluta är räckvidd och engagemang, och det betyder mer än du tror", skriver walle i inlägget där han presenterar sin klan.


Satsningen utgår från att skapa ett gemenskap som inte bygger på sponsorer eller turneringsvinster, utan snarare fokuserar på innehållsskapande:

"Vi kommer att producera innehåll kring proffsspel och esport. Artiklar, podcasts, spotlights, YouTube-program och produktrecensioner. Vi strävar efter att bidra till tillväxten och framgången för vår bransch", skriver Elite Klan i pressmeddelandet.

Angående frågan om sponsorer är en sak säker: Elite Klan kommer inte att stötta gambling, som så många andra esportorganisationer gör:

"Låt oss bygga något roligt och hållbart. Och nej, vi kommer inte ta gambling sponsorer", skriver walle.

walle är ett bekant ansikte för många i den svenska Counter-Strike-scenen. Under sin tid som in-game leader för bland annat Ninjas in Pyjamas, Eyeballers och SK Gaming vann han sju stora LAN-tävlingar och plockade hem över en miljon kronor i vinstpriser.

I och med lanseringen värvar Elite Klan två CS2-lag: Vellamo och Team Violet. Vellamo är ett finskt lag som i och med det nya ägarskapet kommer att flytta hela organisationen till Elite Klan. Team Violet är istället ett damlag som nu spelat tillsammans i flera månader med den svenska CS-profilen Mupplo som coach. Mer information om Elite Klan återfinns i klubbens pressmeddelande.


Artikelbild: walle/X och Elite Klan/X
Videokälla: Fragbite

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..