×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Listan: Här är lagen som vunnit mest prispengar i år

1
Prispotterna i Counter-Strike växer stadigt, samtidigt som tävlingarna blir allt svårare att vinna i den ökande konkurrensen.
Valves ranking av världens bästa Counter-Strike-lag tar till stor del hänsyn till hur mycket ett lag har vunnit i prispengar för att beräkna dess poäng i . Det är därför viktigt för lagen att prestera som bäst i turneringar med höga prispotter. Här är listan på lagen som vunnit mest under årets första halva, sammanställt av Liquipedia.

1. Team Spirit - 790 000 dollar (8,3 miljoner kronor)
Det är nog inte helt oväntat att Team Spirit, med stjärnan Danil "donk" Kryshkovets och veteranen Leonid "chopper" Vishnyakov, har vunnit mest i prispengar i år. Laget har vunnit två turneringar, kommit på andraplats i en och delat fjärde plats i två andra turneringar. Årets största vinst kom redan i februari, då laget vann 3-0 mot Faze Clan i finalen av IEM Katowice

2. Natus Vincere - 660 000 dollar (7 miljoner kronor)
Laget lett av finska in-game leadern Aleksi "Aleksib" Virolainen har vunnit två turneringar i år, inklusive Majorn i Köpenhamn, CS2:s första Major någonsin. De besegrade då Faze Clan 2-1 i finalen.

3. Mouz - 642 000 dollar (6,7 miljoner kronor)
Ludvig "Brollan" Brolin och Mouz har hittills bara imponerat. Svenskens lag vann två turneringar i rad under maj, med segrar över Spirit och Vitality i finalerna. Laget rankas nu som världens andra bästa enligt Valves världsrankning men är på tredje plats sett till mängden prispengar som laget vunnit.

4. Faze Clan - 534 500 dollar (5,6 miljoner kronor)
Faze Clan inledde året starkt med finalplatser i årets fyra första LAN-turneringar. Laget lyckades vinna två av dessa finaler, men fallerade i de två största turneringarna med störst prispotter.

5. The MongolZ - 330 847 dollar (3,5 miljoner kronor)
The MongolZ är för många svenskar ett relativt okänt lag, men den mongoliska linan har spelat på hög nivå och plockat på sig hela nio vinster i år. Majoriteten av dessa vinster är i mindre turneringar, men laget har bland annat vunnit Yalla Compass med en 2-1-vinst över Ninjas in Pyjamas i finalen. Vidare förlorade svenskarna Hampus "hampus" Poser och Tim "nawwk" Jonasson i Bleed mot mongolerna i en 1-3-förlust i vårens MESA Nomadic Masters

Längre ner på listan återfinns hampus och nawwk från Bleed Esports på plats 23. Ninjas in Pyjamas på plats 24 och Freddy "KRiMZ" Johansson från Fnatic 25. Därefter kommer svenskarna i Sangal på plats 35 och Johnny Speeds på 49:e plats.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/PGL, Adela Sznajder/ESL och Adam Lakomy/ESL
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..