×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Miljontapp i intäkter för Astralis efter tunga CS-året

1
Det danska storlaget har tagit en tung ekonomisk smäll efter ett svagt 2023.
Under 2023 tappade det danska storlaget Astralis stora intäkter jämfört med året innan. Det rapporterar nyhetssajten Dust2.dk som tagit del av organisationens årsrapport.

Av årsrapporten framgår att omsättningen i bolaget minskat från 87,5 miljoner danska kronor år 2022 till 72,3 miljoner danska kronor år 2023 — ett tapp med över 17 procent. I rapporten skriver Astralis att en faktor som påverkat omsättningen särskilt negativt är organisationens CS-lag som ensamt står för en minskning av 9,2 miljoner danska kronor i intäkter jämfört med året innan.

Även om CS-laget innebär en ekonomisk belastning för bolaget rapporterar Astralis en stor vinst för 2023, mycket tack vare att organisationen under året sålde sin franchise-plats i LEC, den europeiska högstaligan i League of Legends.

Sportsligt var 2023 Astralis svagaste CS-år sedan organisationen grundades år 2016. Laget missade den historiska sista Majorn i Counter-Strike: Global Offensive och sjönk som lägst till plats 25 på HLTV:s världsranking — den sämsta placeringen som organisationen någonsin funnit sig på.

Artikelbild: Pressbild/PGL och Stefan Romare
Videokälla: Blast/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..