×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

72-årig CS-spelare kvalar till ESEA Intermediate

3
Det är aldrig för sent för att tävla i Counter-Strike.
Häromdagen lyckades det amerikanska CS-laget Iron Wolves kvala till nästa säsong av den nordamerikanska upplagan av ESEA Intermediate. Att ett amerikanskt lag kvalar till Intermediate är vanligtvis inte någon större nyhet men det som gör Iron Wolves speciella är faktumet att laget ställer upp med den 72-åriga spelaren Eddy "eastRab" Montville i sin femma.

I en intervju med den amerikanska nyhetssajten Dust2.us berättar den svensk-amerikanska spelaren att han började spela CS år 2016 när hans son gav honom spelet i julklapp. Innan dess hade han dock redan följt proffsscenen främst genom Olof "olofmeister" Kajbjers framfart i Fnatic.

För Dust2.us berättar eastRab att han blev Global Elite i CS:GO i december år 2022 och att han tror att han var den äldsta spelaren i världen att nå den eftertraktade ranken. Den senaste säsongen av ESEA Open var dock den första tävlingen som eastRab ställt upp i och det återstår att se om han kommer att fortsätta tävla även nästa säsong.

— Det är inte tävlingen, ligan, slutspelet eller ens bara att spela spelet jag älskar som gör detta till en minnesvärd upplevelse. Det är vännerna jag har fått, flera av dem har jag redan varit vän med i flera år både på och utanför servern, berättar eastRab.

— När jag är på servern är jag inte en gammal man med kronisk smärta och kronisk trötthet, jag är bara en av killarna och när jag spelar lever jag!

Artikelbild: Skärmbild/Counter-Strike och Pressbild/ESEA
Videokälla: Valve

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..