×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

CS-spelare gripen under IEM Dallas — stal profsspelarnas SSD-diskar

1
19-åringen tilldelades en permanent avstängning av ESL Faceit Group.
Förra veckan gick IEM Dallas av stapeln och G2 Esports stod som segrare. Nu rapporterar den amerikanska CS-sajten Dust2 att den amerikanska CS-spelaren Adam "nbgee12" Zanzoul greps av polisen under eventet.

Den tidigare Elevate-inhopparen ska nämligen ha tagit sig in på ett produktionsområde och stulit SSD-diskar tillhörande proffsspelarna Guy "Nertz" Iluz, Nikola "NiKo" Kovač och Jake "Stewie2K" Yip. Något som 19-åringen även erkände i en Twtich-intervju med Collin "CoJoMo" Moren efteråt.

Senare i streamen förklarar nbgee12 att han greps av polisen efter att turneringsarrangören ESL fastställt via övervakningskameror att han var ansvarig för stölden. Han berättar även att varken polisen eller ESL valde att anklaga honom för något brott. Dock förbjöds han att besöka resterande del av eventet.

I en kommentar till den amerikanska CS-sajten säger den unga amerikanen att han var påverkad av marijuana och menar på att han inte trodde överträdelsen var såpass allvarlig. Till sajten säger han även: "ord kan inte på ett tillräckligt sätt uttrycka hur förödmjukande och nedslående detta har varit. Jag är genuint äcklad av mitt beteende och är fast besluten att lära av denna erfarenhet".

För händelsen tilldelades han en permanent avstängning av ESL Faceit Group, vilket innebär att han inte längre får använda sig av spelplattformen Faceit. Spelaren har tidigare varit avstängd från spelplattformen för en rad olika incidenter.

Artikelbild: Pressbild/PGL och Pressbild/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..