×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska ministern efter SVT:s skingranskning: "Olagligt"

1
Finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) menar att fängelsestraff kan vara aktuellt för streamers som samarbetar med illegala nätcasinon.
Efter att både SVT-programmet Uppdrag Granskning och Kulturnyheterna i veckan granskat marknadsföringen av illegala gamblingsajter på Twitch har frågan fått stor uppmärksamhet i hela landet. Nu har också finansmarknadsministern Niklas Wykman (M), som är ansvarig för den svenska spelpolitiken, uttalat sig i frågan.

I en intervju med Kulturnyheterna säger ministern att han inte är nöjd över situationen och att marknadsföringen av sajter som Hellcase är olagligt och bör polisanmälas.

— Man får inte främja illegalt spel, det finns till och med fängelse på straffskalan. Det ska inte få förekomma, säger han.

Även om det är olagligt att marknadsföra gamblingsajter som saknar licens i Sverige har inga streamers hittills polisanmälts för tilltaget. Enligt Kulturnyheterna nöjer sig Spelinspektionen oftast med att en varning framför polisanmälan.

– Vi gör väldigt mycket för att motverka det olicensierade spelet, bland annat är det olagligt att främja det. Vi kan aldrig vara nöjda med annat än att vi har en komplett regelefterlevnad. Om det sen behövs ytterligare lagskärpningar eller justeringar i regelverken, då är jag beredd att göra det, säger Niklas Wykman.

Artikelbild: Ninni Andersson/Regeringskansliet och Skärmbild/Counter-Strike
Videokälla: Valve

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..