×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Hellcase förbjuds att tillhandahålla spel i Sverige — får inte marknadsföras på svenska

1
Efter tillsyn har Spelinspektionen beslutat att förbjuda Hellcase att tillhandahålla spel i Sverige.
Den svenska myndigheten Spelinspektionen har beslutat att förbjuda bolaget bakom den populära case opening-sajten Hellcase från att tillhandahålla spel i Sverige. Det meddelar Spelinspektionen genom ett pressmeddelande idag.

Den funktion som Spelinspektionen menar bryter mot svensk lagstiftning är Hellcases uppgraderingsfunktion som låter användare satsa egna skins och pengar för att uppgradera till ett mer värdefullt skin. Det finns dock ett element av slump i funktionen som gör att det finns en risk för användare att förlora sina skins, något som Spelinspektionen menar är att likställa med lotteri.

I Spelinspektionens bedömning framhäver myndigheten särskilt att Hellcase marknadsfört sin tjänst mot svenskar med hjälp av svensktalande Twitch- och Youtube-profiler. Detta menar Spelinspektionen talar för att Hellcase riktat sig mot svenska användare.

I ett yttrande skriver Hellcase att bolaget tagit bort all svensk text på sin sajt och inte längre erbjuder en betaltjänst som i huvudsak används av svenska användare. Vidare skriver Hellcase att man planerar att ändra sina avtal med influencers så att sajten inte längre marknadsförs på svenska, något som kan påverka de svenska Twitch- och Youtube-profiler som idag har avtal med sajten.

Läs Spelinspektionens beslut.

Artikelbild: Pressbild/Hellcase och Skärmbild/Hellcase
Videokälla: Valve

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..