×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Profilen avslöjar: Så mycket betalar storlagen för nya spelare

1
Storlagen anklagas för att "destabilisera marknaden" genom att betala alldeles för mycket för spelarna.
Att det saudiarabiskt ägda laget Falcons Esports gett sig in på allvar på i CS-scenen har "fullständigt destabiliserat marknaden". Det menar Bleed Esports-coachen Aleksandar "kassad" Trifunović, rapporterar nyhetssajten Dust2.dk.

Det är i ett avsnitt av esportjournalisten Duncan "Thorin" Shields Youtube-show Hot Take Point Made som kassad avslöjar hur mycket pengar som Falcons och Heroic spenderat på nya spelare till sina lag.

I avsnittet säger kassad att Falcons betalat en miljon dollar (~10,6 miljoner kronor) på att köpa loss Álvaro "SunPayus" García från ENCE Esports — en summa han menar är "löjligt högt". Han avslöjar också att medellönen i Falcons är 38 000 dollar (~400 000 kronor) i månaden.

— Låter det rimligt, tycker ni? Det är att destabilisera marknaden helt och hållet just nu. Spelare ber om för mycket pengar och organisationerna kan inte betala det för att det inte finns pengar, säger kassad.

Utöver Falcons har också den norskägda organisationen Heroic spenderat mycket pengar på att ersätta Jakob "Jabbi" Nygaard och Martin "stavn" Lund. Enligt kassad har organisationen betalat 500 000 dollar (~5,3 miljoner kronor) för Damjan "kyxsan" Stoilkovski och lika mycket för Guy "Nertz" Iluz.

Se kassad kritisera storlagen (1:25:01)

Artikelbild: Helena Kristiansson/ESL, Igor Bezborodov/GRID och Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..