×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Kritikstorm kring CS-laget efter kontroversiellt Major-beslut

1
Organisationen svarar nu på kritiken.
Under det europeiska öppna Major-kvalet var det många som reagerade på att både Auroras huvudlag och den femma som utgjort organisationens akademilag deltog i kvalet. Enligt Valves regelverk får bara ett lag per organisation delta i Majorn vilket innebär att till exempel Ninjas in Pyjamas akademilag Young Ninjas inte varit med i kvalet.

När den serbiska organisationen ett par dagar efter kvalen avslutats åter presenterade spelarna som sin akademifemma var det många som kritiserade organisationen för att ha arrangerat sina kontrakt på ett sätt som gör det möjligt att gå runt regelverket och i praktiken ha två lag i tävlingen.

"Det är uppenbart att organisationen fejkat att akademispelarnas kontrakt avslutas precis före ett Major-kval för att sedan 're-signa' spelarna nu. Vilket skämt och dessutom ett farligt prejudikat. De borde straffas för sådan 'kreativitet', annars kommer alla att göra detsamma i framtiden", skriver bland annat den ukrainska CS-profilen Oleksandr Petryk i ett inlägg på X.

Efter kritiken har Aurora nu valt att bemöta anklagelserna och delvis bekräfta kritikernas poäng. I ett uttalande skriver organisationen att man medvetet valt att inte förnya kontrakten med spelarna för att ge dem möjligheten att delta i kvalen och att man dubbelkollat upplägget med turneringsarrangören PGL inför tävlingen för att se till att allt går rätt till.

"Organisationen hade ett muntligt avtal med spelarna om att vi inte skulle sätta käppar i hjulet om grabbarna tog sig vidare i kvalet och att vi skulle diskutera kontraktsförlängning först efter kvalen", skriver Aurora.


Artikelbild:

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..