×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP-chefen berättar om nya akademisatsningen: "Ett internationellt lag"

1
Ninjas In Pyjamas esportchef förklarar varför NIP inte längre satsar på en helsvensk akademifemma.
Under lördagen presenterade Ninjas in Pyjamas sin nya akademifemma. Tidigare har Young Ninjas bestått av enbart svenska spelare, något man nu väljer att gå ifrån och istället — precis som med huvudlaget — satsa på en internationell femma.

I ett längre inlägg på X berättar NIP:s svenska esportchef Erik Wendel om resonemanget bakom beslutet och menar att det handlar om att akademilaget ska vara så likt huvudlaget som möjligt.

"Man vill ha ett akademilag som speglar sitt huvudlag så mycket som möjligt, i kommunikation, callouts, roller, positioner och så vidare. Detta är en mycket kraftfull resurs att ha, somgör att ditt huvudlag kan ta in en ungdomsspelare med minimal inverkan på lagets prestation", skriver Wendel och fortsätter:

"Det är också därför YN är ett internationellt/engelsktalande lag. Men som ni kanske har märkt har denna första iteration av YN en svensk kärna, men det är inget krav för det här laget. Det råkade vara så, vilket är goda nyheter för svensk CS, att några av de bästa talangerna som fanns var svenska."

Läs Wendels inlägg i sin helhet:

Artikelbild: Pressbild/Ninjas In Pyjamas

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..