×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Stjärncoachen avslöjar: Vitality ville sänka lönen med 70 %

2
Danny "zonic" Sørensen ville förlänga med Team Vitality men ville inte gå med på en så stor lönesänkning.
Falcons Esports skapade stora rubriker när den saudiägda organisationen i oktober presenterade den femfaldiga Major-vinnaren Danny "zonic" Sørensen som ny coach för sin CS-satsning. Nu har zonic avslöjat vad som fick honom att lämna Team Vitality.

I en intervju med esportprofilen Duncan "Thorin" Shields som släpptes förra veckan berättar zonic att han ville förlänga sitt kontrakt med Vitality men att organisationen insisterade på att sänka hans lön drastiskt.

— Min första prioritet var att förlänga med Team Vitality. Men totalt sett inklusive prispotter och allt var det en 60-70% löneminskning från vad jag hade tidigare. Jag meddelade dem att jag var villig att gå ner i lön, men inte så mycket, berättar zonic.

— Jag visste att det fanns problem och jag informerade min agent att jag var villig att gå ner 20 % trots att jag vann Majorn, vilket var det enda målet som jag hade fått.

I slutändan lyckades inte parterna komma överens vilket ledde till att zonic började se sig om efter ett annat lag att representera. Det var då Falcons dök upp som ett alternativ och lockade med ett erbjudande som zonic nappade på.

— Jag fick många erbjudanden om jag ska vara ärlig. Fyra eller fem lag. Några av dem etablerade, och sedan Falcons som inte var etablerade. Det som lockade mig med Falcons var definitivt hela grejen om "Här har du nycklarna, vinn oss en major. Hur du gör det bestämmer du", berättar han.

Se hela intervjun med zonic:

Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokällla: Blast/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..