×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med Evarizta efter Prodigies gruppsuccé i Svenska Cupen

1
Fragbite pratade med Arvid "Evarizta" Runberg om The Prodigies framgångar i Svenska Cupen.
Se intervjun med Evarizta i videoformat i spelaren ovan.

När grupp B i Svenska Cupen avgjordes förra veckan var det till slut The Prodigies som stod som gruppvinnare. Efter att ha förlorat mot mixlaget Freee Agents i gruppens upper bracket-final slog sig Prodigies tillbaka och fick till slut en revansch i gruppfinalen och säkrade en slutspelsplats i tävlingen.

I en intervju med Fragbite berättar Prodigies manager och coach Arvid "Evarizta Runberg om sin upplevelse av gruppspelet.

— Det var ju en lite udda historia skulle jag säga. Vi var favoriter och nästan lite irriterade över att inte ha fått en invite. Men vi lyckades, med nöd och näppe skulle jag säga, klara det, säger han.

Hur kändes det att gå in som favoriter i gruppspelet, är det något ni är vana vid?
— Tidigare har det drabbat oss negativt, att vi presterar sämre av det. Att vi är nervösa och inte laidback. Det är jävligt tight nu när det är MR12, man kan inte ge bort några rundor.

— Vi har jobbat mycket på det och det har blivit mycket bättre. Men vi gillar att vara underdogs och det känner jag att vi kommer vara i slutspelet. Ganska stora underdogs, oavsett om det blir Alliance eller Godsent vi möter.

Vad är den största skillnaden mellan att spela i en match som favoriter jämfört med att vara lite mer underdogs?
— I och med att killarna är så unga tror jag att mycket ligger i vad som sägs utanför matchen och vad folk kommer tycka. Vad folk skriver i Twitch-chatten och hela den biten.

Var det något ni pratade om inför eller under gruppspelet?
— Vi har bara sagt att vi ska ta oss vidare, det finns inget annat. Vi hade för bra förutsättningar. Jag tycker att vår grupp var lättare än den andra gruppen, även om det låter lite taskigt att säga så.

Metizport hade varit tuffa att gå igenom i gruppen. Det var ju två, tre mixar i vår grupp förutom oss.

På den nivån ni spelar på möter ni både mixar och mer etablerade lag. Vad är den största skillnaden på att möta mixar, som ni gjorde i Svenska Cupen, jämfört med lite mer organiserade lag?
— När man möter lag blir det ofta lite långsammare spel. Man kan väl mer eller mindre läsa av bättre var de kommer att vara.

— Om man möter en mix kan det vara någon som får en flipp och står i 1:30 och så gör han något sjukt det sista och så vinner de rundan. Matchen blir mer individuell, även för oss, när vi möter mixar.

Ni förlorade tre kartor under gruppspelet och två av dem var på Nuke. Kan du berätta vad som inte stämde för er på just den kartan?
— Vi pickade Nuke mot Freee Agents, vi tänkte att vi hade rätt okej koll på den och vi trodde inte att de hade koll alls. Jag skulle inte säga att vi spelade alltför dåligt på den. Vi var inte bra, det säger jag inte, men det var en kill per runda mer eller mindre som hade swingat matchen helt och hållet.

— Du såg vad som hände sedan i gruppfinalen? Då bannade vi skiten!

I gruppspelet plockade ni in Kevin "pupcake" Henning från Kappa Bar. Kan du berätta lite om anledningen bakom det och hans status i laget?
— Det var en liten turbulent tid med spelare som fick offers till höger och vänster och vi visste inte hur linan skulle se ut. Så då testade vi en annan lina och pupcake var med i den. Det var då vi kände att honom ska vi ha.

Vilka egenskaper besitter han som ni kan dra nytta av?
— Han är lite äldre än de andra så han har ett helt annat lugn. Mycket rutin, stressar inte och han kommer med mycket bra grejer mid-round. Sedan är han ju en jävligt duktig spelare också, det har ju alla som har tittat på matcherna sett. Han skjuter hårt.

— Han bidrar på alla sätt även på praccsen. Han är väldigt professionell av sig i sin appearance.

Om vi blickar framåt mot slutspelet. Vad har du för tankar och hopp om era möjligheter att göra bra ifrån er där?
— Jag tror att vi kan göra bra ifrån oss oavsett vilka vi möter. Det är nog bara vi själva som sätter gränsen i det här fallet. Utan att låta för cocky så skulle jag ändå påstå att vi kan rolla med alla lag som är där redan.

— De yngre killarna har ju inte jättemycket LAN-experience, men jag tror att det kan vara till vår fördel faktiskt. Jag tror att det skulle vara lättare hemma att vi faller ihop helt om det skulle gå åt helvete. Men på plats är det ingen som vågar göra det.

Har du något du vill skicka med till era fans som hejat på er?
— Fortsätt att stötta bara. Vi är jättetacksamma och det är skitkul att titta tillbaka i VOD:sen och se att det är folk som hejar på oss.

— Alla som följer och hejar på oss är bra för oss. Och även om ni inte hejar på oss, så heja på svensk CS.

Artikelbild: Pressbild/Prodigies och Kim Andersson

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..