×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

The Prodigies kvalar till Svenska Cupen-slutspelet

1
De svenska talangerna vann gruppfinalen med 2-0 i kartor.
Det unga talangfulla laget The Prodigies är klara för kvartsfinal årets upplaga av Svenska Cupen. Det står klart efter att laget besegrat mixlaget Freee Agents med 2-0 i söndagens gruppfinal.

Segern innebär att Prodigies blir det första laget att säkra en slutspelsplats i Svenska Cupen från gruppspelet. Laget kommer att få spela kvartsfinal på Space i december mot ett av de direktinbjudna slutspelslagen.

I Svenska Cupen väntar nu ytterligare en veckas gruppspel då grupp B drar igång med sin första öppningsmatch redan på måndag. Matchen mellan de direktinbjudna favoriterna Metizport och mixlaget Aligon är schemalagd att spelas klockan 19:00 och sänds på Fragbites Twitch-kanal.

Sverige Freee Agents
dex, 1Knas, simpan, Silence, dezt

Sverige The Prodigies
upE, pupcake, TIMhehe, tvs, jocab

Inför kvällens gruppfinal var det oklart vilket lag som egentligen var förhandsfavoriter i matchen. Inför gruppspelet var det många som såg Prodigies om de givna förhandsfavoriterna, men efter att Freee Agents vunnit mot just Prodigies i gruppens upper bracket-final var det inte lika självklart.

Att det var svårt att skilja lagen åt visade sig också på matchens första karta Inferno. Efter 24 spelade rundor var ställningen 12-12 och kartan fick avgöras på övertid. Där var det Prodigies som till slut lyckades spela hem sitt eget kartval med siffrorna 16-14 och därmed ta ledningen i matchen.

När det sedan var dags för Freee Agents kartval Vertigo klev Prodigies in på servern som ett nytt lag. Osandes av självförtroende stängde laget ned anfallsförsök efter anfallsförsök och kunde gå till halvtidsvila med en 10-2-ledning.

Efter överkörningen i den första halvleken hade musten gått ur Freee Agents-spelarna totalt och det krävdes inte många rundor för Prodigies att fastställa slutresultatet 13-3 på kartan.

Artikelbild: Kim Andersson
Videokälla: Fragbite/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..