×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Känd finsk sexualförbrytare lurade NIP — fick jobb med falskt CV

1
Den kända sexualförbrytaren fick sparken efter att hans sanna identitet avslöjats.
En känd finsk sexualförbrytare lurade till sig en anställning på den svenska esportorganisationen Ninjas in Pyjamas. Det rapporterar esportjournalisten Richard Lewis.

Personen som lurade NIP är en känd finsk tv-personlighet vid namn Caro Axel Smith som år 2016 dömdes för att i hemlighet filmat kvinnor som han haft sex med. Efter att Smith dömdes flydde han landet och hamnade till slut i Sverige där han i september förra året fick anställning hos NIP som Senior Video Producer.


NIP ska ha varit ovetandes om Smiths förflutna fram tills att en tidigare arbetsgivare kontaktat organisationen och berättat sanningen. I ett uttalande till Richard Lewis bekräftar NIP att Smith varit anställd hos organisationen men att han omedelbart fick lämna efter att hans sanna identitet avslöjats.

"Vi hade en tidigare anställd som fick sitt jobb baserat på ett falskt CV och med en ny identitet. NIP meddelades senare av en extern part om denna persons sanna identitet. 14 timmar efter mottagandet av det varslet sades arbetstagaren upp", skriver NIP.

"Vi följde upp individuellt med medarbetare och med full transparens kring situationen. Under sina fyra månaders anställning hade han begränsad kontakt med spelare och vi fick inga rapporter om onormalt beteende."

Artikelbild: Pressbild/NIP

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..