×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NIP raderade stöd för Ukraina — kritiseras av fansen

1
Ninjas In Pyjamas får nu hård kritik av fans efter att de tagit bort inlägg där de ger stöd till Ukraina.
Ninjas in Pyjamas har raderat inlägg i sociala medier som ger stöd till Ukraina. Detta enligt en rapport från Richard Lewis som tagit del av interna Slack-meddelanden från Ninjas In Pyjamas. Anledningen till att de har tagit bort stöd ska vara från påtryckningar från Riot Games i Kina.

NIP har ett LoL-lag i den kinesiska ligan LPL. I de läckta meddelanden skriver organisationens vd, Hicham Chahine, att Riot Kina ska ha varit schyssta kring saken men att de vill hålla LPL en opolitisk liga.

"Jag gillar inte att vi behöver ta bort denna typen av saker. Jag antar att det är nya tider när du vill gå in i Kina", skriver Chahine.

Anställda hos NIP ska enligt uppgifterna också ha blivit ombedda att ta bort liknande inlägg på sina privata profiler.

Detta har fått stor kritik av fans. På Twitter kan man se användare skriva saker som "pinsamt" och "Ni drar namnet NIP i smutsen". Större svenska profiler kommenterar även detta. "Här ser vi ett praktiskt exempel vad det leder till och i praktiken betyder att esportlag och aktörer blir politiska instrument för regimer", skriver Tomas "greykarn" Lyckedal på Twitter.

Detta är inte första gången som NIP är i hetluften på kort tid. Under förra veckan riktades stor kritik mot Jonas Gundersen efter hans inlägg på LinkedIn om Abu Dhabi.

Artikelbild: Michal Konkol/Blast Premier, Ninjas In Pyjamas

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..