×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

NIP-chefen kritiseras efter Abu Dhabi-inlägg

1
Esportjournalisten Richard Lewis kritiserar Jonas Gundersen efter Ninjas In Pyjamas jobbannons.
Den svenska esportorganisationen Ninjas in Pyjamas kan vara på väg att öppna ett kontor i Förenade Arabemiraten. Åtminstone söker NIP efter ny personal som enligt jobbannonserna ska vara baserade i landets huvudstad Abu Dhabi.

De nya jobben har lett till viss uppståndelse på sociala medier. Efter att NIP-chefen Jonas Gundersen delat NIP:s annonser på Linkedin valde esportjournalisten Richard Lewis att öppet kritisera honom på X/Twitter.

I ett inlägg skriver Lewis att Gundersen går emot sina egna värderingar när han marknadsför tjänster i ett icke-demokratiskt land där kvinnor och HBTQ-personer förtrycks.

"NIP:s COO Jonas Gundersen, som hade mycket att säga om PGL:s rekryteringsbeslut år 2021, har marknadsfört NIP:s expansion till Abu Dhabi på Linkedin. Förenade Arabemiraten utövar förmyndarskapslagar för kvinnor och kriminaliserar HBT-personer. Trots det säger Jonas att det är 'goda tider'", skriver Lewis.


Bakgrunden till Richard Lewis inlägg är ett uttalande från Gundersen inför Majorn i Stockholm år 2021. Då uttryckte Gundersen att han var besviken över bristen på mångfald bland profilerna som ingick i Majorns sändningsteam och skrev då att esportvärlden "kan bättre än så här".

I skrivande stund har Gundersen själv inte kommenterat frågan.

Artikelbild: Pressbild/NIP och PGL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..