×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

"Vi har alltid hjälpt varandra genom karriären" — så stöttades flusha inför pensionsbeslutet

2
Robin "flusha" Rönnquist berättar hur vännen och lagkamraten Jesper "JW" Wecksell stöttade honom inför sitt beslut att avsluta spelarkarriären.
Detta är den första delen i en intervjuserie med Robin "flusha" Rönnquist efter hans beslut att avsluta sin spelarkarriär. I den första delen berättar flusha om tankarna bakom sitt beslut och hur Jesper "JW" Wecksell stöttat honom genom processen.

Tidigare i veckan meddelade den svenska CS-legendaren Robin "flusha" Rönnquist att han bestämt sig för att avsluta sin spelarkarriär. Dagen efter beslutet fick Fragbite möjlighet att prata med den trippla Major-vinnaren.

I intervjun avslöjar flusha att han funderat över saken i ett par månader men att det var först efter sommaruppehållet som han var helt säker på sitt beslut.

— Det var tidigt i våras som jag började att tänka på det. Då kände jag för att det kanske var dags att lägga av, säger han.

— Jag fortsatte att spela för att känna efter om något skulle hända och om det skulle kännas roligare, men det gjorde det inte. Jag berättade för JW innan sommaruppehållet att det kanske var dags för mig att sluta, säger flusha.

Hur reagerade JW då?

— Jag tror inte att det var jätteoväntat för honom. Sedan ville han hjälpa mig att verkligen ta rätt beslut så att jag inte skulle göra något jag egentligen inte ville göra.

— Han vet att det är ett stort beslut. Det är många som sagt så tidigare och sedan kommit tillbaka några månader senare. Vi har alltid hjälpt varandra genom karriären och det var samma sak nu.

Efter det första samtalet med JW fortsatte flusha att spela ett tag till. Mot slutet av vårsäsongen var Eyeballers i en bra period där man bland annat nådde höga placeringar i både CCT-turneringar och Elisa Invitational, men när laget kom tillbaka från sommaruppehållet var den goda formen borta.

— När jag kom tillbaka efter sommaren var det inte samma bana som vi slutade på och problemen vi hade innan fanns fortfarande där. Det kändes inte skoj att fortsätta och inte heller rätt för laget om jag skulle sitta med de tankarna och fortsätta försöka, säger flusha som hoppas att ersättaren Ludvig "HEAP" Alonso ska bidra med ny energi till laget.

— Jag tror att det här är något som kommer att hjälpa Eyeballers framöver genom att få lite ny motivation och tagg och allt som ett spelarbyte gör.

Efter att flushas besked blivit offentligt uppmärksammades spelaren världen över både i nyhetsmedia och i sociala medier. Att det skulle bli så stor uppståndelse var inte något som flusha själv räknat med.

— Nej, så stort trodde jag inte att det skulle vara. Det var oväntat. Men det är kul att man inte är helt bortglömd även fast man spelat på en lägre nivå ett tag, säger han.

— Det är roligt att se all support och alla snälla ord. Det är många som visat support och tacksamhet. Jag vill tacka fansen för den support jag fått.

I nästa del av intervjuserien berättar flusha mer om sin tid i Fnatic och vänskapen med de svenska spelarna.

Artikelbild: Daniel Sandström

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..