×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Så minns vi flushas karriär – en av Sveriges främsta CS-spelare

1
En svensk CS-legendar har lagt musen på hyllan. Så minns Fragbite Robin "flusha" Rönnquists karriär.
När Robin "flusha" Rönnquist meddelade att hans spelarkarriär är över gör han det som en av Sveriges främsta CS-spelare genom tiderna. Så här minns Fragbite flushas karriär.

Den första bilden av flusha i Fragbites bildarkiv är från LAN-turneringen Gamex 2010 där han ställde upp med laget bounZe i en 1.6-turnering. Något proffsspel under 1.6-eran blev det inte men efter att Counter-Strike: Global Offensive släppts tog flushas karriär fart. Efter ett par starka resultat i online-turneringar där flusha spelade tillsammans med bland annat Andreas "znajder" Lindberg och Jonatan "Devilwalk" Lundberg under lagnamnet SY_b skrev han på för Western Wolves och senare Epsilon Esport.

Den första bilden av flusha i Fragbites bildarkiv togs år 2010 på LAN-turneringen Gamex där han ställde upp i ett 1.6-kval med laget bounZe.
Den första bilden av flusha i Fragbites bildarkiv togs år 2010 på LAN-turneringen Gamex där han ställde upp i ett 1.6-kval med laget bounZe.

Med Epsilon vann flusha bland annat Svenska E-sportcupen och NLAN i Norrköping innan Fnatic valde att signa laget sommaren 2013. Samma år vann flusha den historiska första Majorn i CS:GO tillsammans med Fnatic efter att ha besegrat Ninjas in Pyjamas i finalen av Dreamhack Winter 2013.

De följande åren fortsatte flusha att tillhöra den absoluta världstoppen med Fnatic. Laget kom tvåa i ESL One Cologne 2014 och vann Fragbite Masters innan flusha år 2015 återigen blev historisk med Fnatic som det första laget någonsin att vinna två Majors under ett och samma år. Det var också år 2015 som flusha utsågs till Majorns bästa spelare på höstens Major i Köln.

År 2014 vann flusha och Fnatic bland annat Fragbite Masters.
År 2014 vann flusha och Fnatic bland annat Fragbite Masters.

Efter de dubbla Major-vinsterna lyckades Fnatic inte behålla sin position som världens bästa CS-lag och femman splittrades inför hösten år 2016. Då gick flusha tillsammans med lagkamraterna Freddy "KRiMZ" Johansson och Jesper "JW" Wecksell till den då nystartade organisationen Godsent.

Sejouren i Godsent blev inte långvarig och efter ett halvår var flusha tillbaka i Fnatic. Där spelade han sedan i ett och ett halvt år och vann bland annat World Electronic Sports Games och IEM World Championship. Hösten 2018 bänkades flusha och hamnade sedan i Cloud9 där han spelade i ett år innan han återvände i Fnatic.

Den tredje sejouren blev flushas sista i Fnatic och den varade i ett och ett halvt år. Under 2019—2021 vann Fnatic Dreamhack Masters 2019 men efter en rad svaga resultat valde organisationen att bänka flusha och sederma släppa honom som free agent år 2021.

flushas sista LAN-tävling blev Svenska Cupen 2022 där Eyeballers slutade tvåa efter finalförlust mot Ninjas In Pyjamas.
flushas sista LAN-tävling blev Svenska Cupen 2022 där Eyeballers slutade tvåa efter finalförlust mot Ninjas In Pyjamas.

Tiden efter Fnatic arbetade flusha på ett nytt CS-projekt som gick under namnet Gorillaz. Det blev inget av det projektet och istället slog flusha ihop sig med sin forna Fnatic-lagkamrat JW för att grunda ett nytt svenskt CS-projekt som sommaren förra året lanserades som den nya versionen av Eyeballers.

Som delägare och spelare i Eyeballers vann flusha Elitseriens vårsäsong år 2022 och slutade tvåa i Svenska Cupen samma år. När flusha lägger musen på hyllan har hans Eyeballers etablerat sig som ett av Sveriges främsta lag men har ännu inte gjort några avtryck på världsscenen.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..