×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Twitch förbjuder reklam för skin-gambling

1
Streamingplattformen har förtydligat att sajtens förbud mot gambling också gäller reklam för skin-gambling.
Förra året beslutade streamingjätten Twitch att göra stora ändringar i sina riktlinjer rörande gambling-streams. Genom ändringarna förbjöds streaming av gambling-sajter som inte har licens i USA vilket påverkade streamers som spelade slots, roulette eller tärningsspel på diverse casino-sajter under sina sändningar.

Nu har Twitch valt att uppdatera sina riktlinjer ytterligare och gör det tydligt att reklam och sponsorskap av sajter som erbjuder så kallad skin-gambling också är förbjudet på plattformen. Den största skillnaden mellan traditionella gambling-sajter och sajter som erbjuder skin-gambling är att användaren spelar med CS-skins som insats istället för med faktiska pengar — något som av många ses som en teknikalitet då CS-skins kan omsättas i faktiska pengar.

Ändringen kommer bara en vecka efter att Youtube-profilen HOUNGOUNGAGNE släppt en uppmärksammad video där han kritiserar sajter som erbjuder skin-gambling. I videon, som i skrivande stund har över 225 000 visningar, menar HOUNGOUNGAGNE att flera sajter bryter mot flera länders lagar genom att bland annat vara möjliga att använda för minderåriga.

Förutom Twitch har också Counter-Strikes speltillverkare Valve genomfört åtgärder för att förhindra gambling med skins. Under våren och sommaren har flera CS-konton med extremt värdefulla inventories bannats efter att Valve lagt till en lydelse i sitt användarantal som förbjuder användare från kommersiella aktiviteter kopplade till gambling.



Artikelbild: Pressbild/Twitch och Skärmbild/Counter-Strike
Videokälla: Valve

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..