×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska profilen nobbade 30 000 dollar i månaden: "Förstör livet för så många"

3
Yacine "Yacine" Laghmari ryter ifrån mot gamblingsponsorer.
I helgen gjorde den svenska streamingprofilen Yacine "Yacine" Laghmari comeback som streamer på Twitch. Sedan dess har 27-åringen streamat för sin svenska publik dagligen och främst spelat Counter-Strike: Global Offensive.

I en uppmärksammad video på Twitter berättar Yacine att det bara tog ett par dagar innan han erbjöds en sponsordeal med en gamblingsponsor värt 30 000 dollar (~325 000 kronor) i månaden. Svensken tackade nej till erbjudandet och kände sig därefter manad att spela in sin video för att lyfta problemet med att gamblingsponsorer marknadsför sig så kraftigt mot CS-spelare.

"Jag tycker att det här är en hemsk miljö på många sätt och det är dags för oss att prata om det och göra något åt det. Vi måste sluta normalisera spelandet för våra ungdomar. Det förstör livet för så många människor", skriver Yacine i inlägget med videon.

I skrivande stund har Yacines video setts över 300 000 gånger på Twitter och lett till en hel del diskussioner om marknadsföringen av gambling. En stor majoritet av personerna som svarat Yacine håller med honom om att något måste göras och hyllar honom för hans beslut att tacka nej.

Se Yacines video här:

Artikelbild: Yacine/Twitch

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..