×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Efter stora scamskandalen — Twitch bannar gambling-streams: "Ett jävla skämt"

0
Streamingstjärnorna reagerar olika på Twitchs beslut att förbjuda gambling-streams.
Streamingjätten Twitch har beslutat att göra stora ändringar i sina riktlinjer rörande gambling-streams. I ett pressmeddelande skriver bolaget att från och med nästa månad förbjuds streaming av gambling-sajter som inte har licens i USA.


Beskedet innebär att flera stora streamers som gjort sig kända på plattformen genom att spela slots, roulette eller tärningsspel på diverse casino-sajter från och med nästa månad behöver ändra sin strategi.

Ändringarna kommer kort efter att den brittiska gambling-streamern ItsSliker erkänt att han lurat till sig flera miljoner kronor från tittare och kollegor för att finansiera sitt spelberoende. Skandalen ledde till massiv kritik mot Twitch både för att bolaget tillåter gambling-streams och för att ItsSliker fortsatt tilläts streama på plattformen.

Efter Twitchs besked har flera streamers reagerat på nyheten. Tyler "Trainwreck" Niknam, som är en av de största förespråkarna för att Twitch ska tillåta gambling-streams, kallade beslutet för "ett jävla skämt" och menade att Twitch också borde bannat betting på sajten

"Att banna andra former av spelande samtidigt som man behåller den mest vanliga formen (betting, reds. anm.) som ger dem betalt är ett jävla skämt och ett misstag. Istället borde de banna människorna som gör det på ett felaktigt, rovgirigt och icke-transparent sätt", skriver Trainwreck.


En av Twitchs största kvinnliga streamers Imane "Pokimane" Anys har länge propagerat för att Twitch ska ändra sina regler för att förbjuda gambling-streams. Efter Twitchs besked konstaterade hon att "publik press, tweets, medvetandegörande" förmodligen spelade roll i beslutet.


Artikelbild: Trainwrecks och Pokimane/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..