×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Sverige missar dam-VM — förlorade kvalfinalen mot Nederländerna

1
Sveriges damlandslag föll på målsnöret i VM-kvalet trots storspel från Zainab "zAAz" Turkie.
Det blir inget världsmästerskap för det svenska damlandslaget i sommar. Det står klart efter att Sverige förlorat den europeiska VM-kvalfinalen mot Nederländerna med 0-2 i kartor.

De svenska damerna bjöd på bra motstånd i kvalfinalen men förlorade både Mirage (9-16) och Overpass (10-16). Den svenska legendaren Zainab "zAAz" Turkie stod för en makalös individuell insats i matchen med 29 kills på Mirage och 25 frallor på Ancient men Nederländerna, anförda av Ninjas In Pyjamas-spelaren Naomi "Nayomy" Janssen och veteranen Halat "Missy" Nabi var storleken större i övrigt.

Genom förlusten slutar Sverige på en andraplats i det europeiska VM-kvalet vilket hade kunnat räcka till en plats i VM, men eftersom det bara finns 3 europeiska platser i huvudturneringen och två redan ockuperas av värdlandet Rumänien och fjolårets världsmästare Polen var det bara en ynka plats som stod på spel i kvalet.

Det svenska herrlandslaget är sedan tidigare klara för VM efter att ha slutat tvåa i det nordiska VM-kvalet.

Artikelbild: Fredrik Nilsson/Dreamhack

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..