×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Young Ninjas säkrar finalplats i Elitserien– vann semifinalsrysare mot regerande mästarna

1
Ninjas In Pyjamas akademilag är klara för final i Elitserien efter att ha slagit ut Eyeballers i en riktig semifinalsrysare.
Young Ninjas är klara för ännu en final i Elitserien. Laget besegrade de regerande mästarna Eyeballers med 2-1 i en riktig rysare till semifinal på Dreamhack.


Matchen började på ninjornas kartval Vertigo och det var Young Ninjas som direkt tog kommandot över semifinalen. Efter en fin T-sida kunde YN gå till halvtidsvila med en 11-4-ledning. Efter att YN vunnit pistolrundan i den andra halvan var kartan i princip avgjord. Eyeballers vann fem raka rundor men NIP:s akademilag kunde till slut stänga kartan med siffrorna 16-9.

På Eyeballers karta Inferno blev det desto jämnare. Den första halvan blev så jämn en halva kan vara men det var YN:s CT-sida som var snäppet starkare och laget var återigen i ledning efter 15 rundor, denna gång med 8-7.

YN öppnade den andra halvleken starkt och gick upp i en 12-9-ledning innan Eyeballers fick ordning på sitt försvarsspel. Anförde av Jesper "JW" Wecksell, som säkrade 26 kills på kartan, kunde de regerande mästarna genom sju raka rundvinster stänga kartan med siffrorna 16-12.

Avgörandet på Mirage blev en riktig rysare. Halvvägs in var det fördel Eyeballers med en runda. Den andra halvleken svängde sedan fram och tillbaka. Talangerna Adam "adamb" Ångström och Leo "Svedjehed" Svedjehed visade vägen för sina respektive femmor men efter 30 rundor kunde inget skilja lagen och övertid krävdes för att avgöra matchen.

På övertiden var sedan Young Ninjas omutbara. Laget förlorade inte en enda runda och kunde säkra finalplatsen med siffrorna 19-15. Kartans gigant blev adamb som avslutade med hela 32 frags.

Finalen spelas på lördag med schemalagd starttid klockan 14:00. Vilka YN får möta avgörs senare på fredagen då Elitseriens andra semifinal mellan Lilmix och 00Prospects spelas.

Artikelbild: Kim Andersson
Videokälla: Elitserien/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..