Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

Outsiders vinner Majorn i Rio — besegrar Heroic i finalen

5
Det ryska laget vinner höstsäsongens Major i Brasilien efter en 2-0-vinst mot Heroic i finalen.
Outsiders vinner höstsäsongens Major i Brasilien efter att ha besegrat Heroic med 2-0 i kartor. Segern är Outsiders största någonsin då ingen av spelarna tidigare vunnit en Major.

Förutom äran innebär vinsten att laget tar hem 500 000 dollar (~5,1 miljoner kronor) i prispengar.

Finalen inleddes på Outsiders kartval Mirage. Efter en jämn första halvlek kunde det ryska laget koppla greppet om matchen efter att ha vunnit en force-buy efter Heroics vunna pistolrunda.

Med det ekonomiska övertaget kunde Outsiders rycka ifrån till en ledning som Heroic inte lyckades ta ikapp. Kartan slutade 16-12 till Outsiders med Petr "fame" Bolyshev i toppen av scoreboarden med 24 kills.

På Heroics kartval Overpass öppnade Outsiders med en riktigt stark CT-sida. Ryssarna släppte bara tre rundor i den första halvleken och gick till halvtidsvila med en 12-3-ledning.

Heroic vann visserligen pistolrundan i den andra halvleken men med pengar på fickan kunde Outsiders ställa upp ännu ett stabilt försvarsspel och stänga matchen. Jenya "FL1T" Lebedev var serverns gigant med sina 29 kills när Outsiders till slut vann kartan med 16-5.

Artikelbild: Adela Sznajder/ESL
Videokälla: ESL/Twitch