×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

KRIMZ storspelar fram Fnatic till slutspel i Rio

1
KRIMZ med Fnatic blev den första svensken att kvala till slutspel i Majorn.


Att Freddy "KRiMZ" Johansson och Fnatic var något på spåret blev tydligt redan i Challanger Stage och man har sannerligen inte saktat ner i Legend Stage. Frågan var om BIG skulle kunna få stopp på segertåget och knipa en slutspelsplats eller om Fnatic skulle tuta på och köra vidare i Majorn?

Första karta för matchen blev ingen mindre än Overpass. Fnatic gjorde en riktigt fin T-sida i första halvlek vann denna med 6-9.

Det kanske inte såg riktigt lika bra ut för Fnatic som CT men man lyckades hålla ifrån i andra halvlek och vann kartan med 16-14. Nu var det inte långt kvar för KRIMZ att nå den stora scenen i Rio.

Karta nummer två var Mirage och Fnatic vann första halvlek utan problem med 10-5. KRIMZ med 20 frallor under sitt namn efter första halvlek var en viktigt faktor till detta. Även nästa halvlek höll Fnatic tätt och vann kartan med 16-7 och KRIMZ slutade med 27 mord på sitt samvete.

Sålunda blev Fnatic klara för slutspel och den första svensken att kvala till slutspelet blev alltså KRIMZ! Nu återstår bara att se om Heroics svneska tränare, Richard "Xizt" Landström, kommer att göra honom sällskap där eller om KRIMZ blir ensam svensk i slutspelet.



Så var det dags att se om ENCE Esports eller Team Vitality skulle ha satt sin sista potatis i Rio i samband med kvällsen match. Vitality som gick in i turneringen som rankade etta i världen hade nog sannerligen hoppats på smidigare resa mot slutspelet.

Första karta i ödesmatchen var ingen mindre än Vertigo och det var Ence som CT som kopplade ett grepp om matchen initialt. 9-6 vann Ence första halvlek med.

Även i andra halvlek var Ence vassare och vann den med 7-6 och sålunda kartan med 16-12.

Sen var det dags för karta nummer två som denna afton var Nuke. Halvleken började jämnt men tillslut lyckades Vitality dra iväg något som CT och vann första halvlek med 9-6 i rundor.

Ence lät sig dock inte skrämmas utan kom ikapp och säkrade övertid efter andra halvlek. Där gav man inte VItality en enda runda utan vann med 19-15.

Detta innebär att ännu ett favorittippat lag, Vitality, får lämna Majorn innan slutspel.


Artikelbild: Kalle "Hallonkraem" Strömgren/Fragbite
Videokälla: Fragbite


0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..