×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kazakstan

Major-vinnaren anklagas för matchfixning: "Mitt rykte är viktigare än allt"

1
Cloud9-stjärnan Abay "HObbit" Khassenov anklagas av en före detta lagkamrat för att flera gånger deltagit i matchfixning.
En rejäl skandal blossar upp kring Abay "HObbit" Khassenov. Den 27-årige Cloud9-stjärnan anklagas av sin före detta lagkamrat Rustam "5TRYK#R" Alimkulov för att ha varit involverad i matchfixning vid ett flertal tillfällen.

Enligt nyhetssajten Dexerto hävdar 5TRYK#R att han själv och HObbit tillsammans ägnat sig åt så kallad spot-fixning. Spot-fixning innebär att en deltagare medvetet ser till att en matchhändelse som går att betta på äger rum, till exempel medvetet förlora en pistolrunda.

sin Youtube-kanal har 5TRYK#R publicerat flera videos som han hävdar bevisar matchfixningen. Videorna uppges visa hur HObbit samtalar om matchfixningen och diskuterar möjligheten att genomföra andra läggmatcher för att tjäna pengar.

De aktuella händelserna ska ha ägt rum under 2015 då 5TRYK#R och HObbit spelade ihop i laget PARTY. Anledningen till att 5TRYK#R väljer att gå ut med sin historia just nu, över sex år efter matchfixningen, menar 31-åringen beror på att han fått en allvarlig medicinsk diagnos som fått honom att vilja berätta sanningen för att hålla sitt samvete rent.

Enligt Dexerto har Esportens Integritetskommission (ESIC) inlett en utredning till följd av 5TRYK#Rs uppgifter, något som HObbit svarat på i ett uttalande på Twitter där han också förnekar att han ägnat sig åt matchfixning.

"Jag har aldrig varit involverad i matchfixning. Jag är helt beredd på att assistera i ESIC:s utredning. Allt som jag uppnått har jag förtjänat genom hårt arbete och uthållighet. Mitt rykte är viktigare än allt", skriver HObbit.


HObbit och hans Cloud9 spelar just nu i Majorn i Antwerpen. Laget spelar en avgörande match i Legends Stage ikväll där C9 måste vinna för att inte åka ut ur turneringen. Under sin spelarkarriär har HObbit bland annat vunnit en Major år 2017, IEM World Championship år 2021 och Blast Premiers vårfinaler år 2021.

Artikelbild: Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..