×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Belgien

m0NESY i rejält blåsväder efter kontroversiell smoke: "Hur fan kan ni tillåta en bugg?"

1
G2-stjärnans kontroversiella användning av en smoke har fått flera proffsspelare att reagera kraftigt.
Uppdatering, 12:43: Samtliga lag i Majorn har nu kommit överens om att inte använda sig av granaten trots att den formellt sett är tillåten att använda.

G2 Esports AWP-stjärna Ilya "m0NESY-" Osipov har hamnat i ett rejält blåsväder under söndagsmorgonen. Detta efter att ett klipp från gårdagens match mellan G2 och Imperial Esports spridits som en löpeld på Twitter.

Klippet visar hur 17-åringen använder sig av en smokegranat för att skapa en envägslucka på Mirage. Den ovanliga användningen gör det möjligt för m0NESY att se sina motståndare utan att de har någon möjlighet att se honom.


Efter att klippet spridits har m0NESY själv berättat att han frågat turneringens administratörer om användningen av granaten är tillåten och att han då fått ett godkännande att använda den. Turneringsarrangören PGL har i ett uttalande på Twitter bekräftat att så är fallet och att användandet kommer att vara tillåtet framöver.

Flera profiler inom CS:GO-scenen har reagerat kraftigt på användandet av smoken och jämfört det med otillbörligt utnyttjande av buggar, något som vanligtvis inte är tillåtet.

"Sämsta beslutet någonsin. Hur fan kan ni tillåta en sådan här bugg i den största turneringen för året?", skriver den svenska profilen Mikail "Maikelele" Bill i ett svar på PGL:s uttalande.


Faze Clan-spelarna Helvijs "broky" Saukants och Finn "karrigan" Andersen har också reagerat kraftigt på beslutet. "Vad röker ni?", skriver broky samtidigt som karrigan föreslår att spelarna ska ta saken i egna händer och gemensamt komma överens om att inte använda smoken.

Apeks-spelaren Martin "STYKO" Styk, som sitter i styrelsen för spelarfacket CSPPA, skriver att facket kommer att ta upp frågan och försöka nå en överenskommelse spelarna emellan så fort som möjligt.


Artikelbild: Kalle Strömgren

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..