×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svensken spelar CS:GO med en hand — gör succé på Twitch: "Långsiktiga målsättningen är att bli världskänd"

3
Robin "OneHandedOnly" Andersson är förmodligen bäst i världen på att spela Counter-Strike med en hand.
Den svenska CS-spelaren Robin "OneHandedOnly" Andersson har under det senaste året tagit Twitch med storm. Som så många andra streamers underhåller 31-åringen sina tittare genom att spela riktigt bra Counter-Strike. Det som skiljer OneHandedOnly från mängden är att han dominerar på servern med bara en hand.

Efter att ha drabbats av en stroke år 2019 och till följd av den blivit delvis förlamad tvingades OneHandedOnly att ändra sitt liv fullständigt. Tiden efter stroken kantades av en lång rehabilitering som var krävande både fysiskt och mentalt.

När OneHandedOnly en dag testade att spela Counter-Strike, ett spel han bara spelat sporadiskt under sin uppväxt, upptäckte han hur positiv inverkan spelandet hade på hans psykiska hälsa. Efter att både han och hans familj uppmärksammat de positiva effekterna av ett par veckors spelande bestämde sig OneHandedOnly för att satsa allt. Han skulle bli bäst.


— I början sprang jag in i varenda hörn och fastnade överallt, men efter en månad eller två så började mitt movement bli bättre. Jag började spela CS:GO med en hand i januari 2021 och just nu har jag över 1600 spelade timmar, berättar han för Fragbite.

— Esporten för mig var räddningen ur min depression. Det var inte lätt för mig att förlora hela mitt liv, familj, arbete, idrott och drömmar. Innan jag kom på den här idén led jag av psykisk ohälsa men tack vare alla glada och positiva människor i den här världen som lyft upp mig har jag nu ett liv, en familj, ett jobb och jag idrottar inom esport, vilket för mig är helt fantastiskt, säger han.

Efter att ha börjat streama sitt spelande på Twitch har OneHandedOnly uppmärksammats av flera stora svenska CS-profiler. Både Emil "HeatoN" Christensen och Christopher "GeT_RiGhT" Alesund har pratat om honom under sina sändningar på Twitch.

— Det är jättekul att dom uppmärksammat mig och lyft fram min talang. Jag var orolig för att människor skulle tänka att dessa profiler lyfte fram mig för att det var mer synd om mig än för min talang. Men idag är jag inte ett dugg orolig att människor tänker så. Dom som vet, dom vet, säger han.

Att lära sig att spela ett spel som är tänkt att spelas med två händer med bara en hand är inte lätt. Det finns inte direkt några guider för hur man ska göra för att ställa in spelet så att det är optimerat för att spela utan tangentbord. OneHandedOnly har därför fått lära sig allt själv från grunden.

— Jag är helt självlärd och väldigt optimistisk som person. Får jag ett problem så försöker jag lösa det till hundra procent, berättar han.

— När jag åker på olika events idag har jag med mig min MMO-mus och fotpedal och jag har lagt upp färdiga binds och configs på nätet så att jag slipper skriva allt själv varje gång jag kommer till en ny dator.


Under den närmaste tiden siktar OneHandedOnly på att fortsätta utveckla sin stream och ha roligt med sitt community. På lång sikt har han ännu högre mål.

— Mina kortsiktiga målsättningar är att komma ut på events och ha roligt med OH-Gaming som är ett ideellt community som jag skapat. På detta sätt vill jag bygga upp min Twitch-kanal, och jag hoppas att jag kan bli partner inom kort, säger han.

— Min långsiktiga målsättning är att bli världskänd, att visa människor att ingenting är omöjligt och att man kan spela på hög nivå, även om man är funktionshindrad.

Kika in OneHandedOnlys Twitch-kanal om du vill se mer av världens kanske bäste CS:GO-spelare med en hand.

Artikelbild: Pressbild/OneHandedOnly

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..