×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Mediauppgifter: Över 50 coacher kan straffas för att ha använt coachbuggen

1
Enligt uppgifterna kan nästa våg av avstängningar komma innan vårens Major.
Esportens Integritetskommission (ESIC) är nära att avsluta en massiv utredning rörande användandet av olika varianter av den så kallade coachbuggen. Det rapporterar nyhetssajten Dexerto.

Enligt sajten rör utredningen hela 52 personer och omfattar hundratals tillfällen som buggen kan ha utnyttjats på. Vilka straff som kommer att delas ut är ännu inte känt, men när den första versionen av buggen upptäcktes år 2020 delade ESIC ut avstängningar till 37 coacher för att ha använt buggen.

Enligt Dexerto beror den långsamma utredningen på att det funnits flera olika versioner av buggen som den första utredningen inte hittat. Efter att det uppdagats att fler versioner av buggen existerat valde ESIC att inleda ytterligare en utredning med fall som kan gå så långt som fem år tillbaka i tiden.

Det är ännu okänt när ESIC kommer att presentera resultatet av sin utredning, men enligt uppgifter till Dexerto önskar spelarfacket CSPPA att straff ska utdelas innan vårens Major i Antwerpen. Om ESIC följer spelarfackets önskemål bör straff utdelas antingen innan Major-kvalen som hålls i mitten av april eller innan Majorn inleds den 9:e maj.

Artikelbild: Mr.Breston/Youtube
Videokälla: Igor Bournebusch/Twitch

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..