×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Tidigare okänd coachbugg upptäckt — användes av Major-vinnaren år 2017

1
Den före detta Cloud9-coachen använde buggen under en tävlingsmatch mot Team Liquid.
Soham "valens" Chowdhury, som arbetade som coach för Cloud9 under åren 2017-2019, använde en tidigare okänd coachbugg under en tävlingsmatch år 2017. Det avslöjar nyhetssajten Dexerto som tagit del av videomaterial som visar användandet.

Det var i oktober 2017 under Cloud9:s möte med Team Liquid i kvalet till Epicenter som coachen kan ses flyga omkring på kartan obegränsat. Tack vare buggen kunde valens följa alla motståndarnas rörelser på kartan i detalj, vilket gör buggen betydligt mer kraftfull än den bugg som kom till allmän kännedom år 2020.

I en kommentar till Dexerto bekräftar valens att han stötte på coachbuggar flera gånger utan att förstå vad det var för någonting. Enligt 32-åringen delade han inte någon information med sina spelare utan var mest irriterad över situationen.

— Jag trodde bara att det var en vanlig glitch. En gång försvann det inte så jag kontaktade turneringsarrangören mitt under matchen. Vid andra tillfällen startade jag bara om spelet så fort som möjligt och det löste problemet, säger han.

— Jag vet definitivt inte hur jag hamnade i buggen och jag försökte inte på något sätt att utnyttja den. Jag hoppas att avsaknaden av ett mönster för hur man kommer åt buggen räcker för att visa det.

Den första versionen av coachbuggen avslöjades år 2020 och skakade CS:GO-scenen i grundvalarna. Esportens Integritetskommission (ESIC) delade då ut straff till 37 coacher för att ha utnyttjat coachbugger i någon form.

Under sin tid som coach för Cloud9 lyckades valens bland annat leda laget till en Major-vinst i Boston år 2018. Numera arbetar han som analytiker för Evil Geniuses och är inte en av de 37 coacher som blev avstängda av ESIC år 2020.

Artikelbild: Pressbild/Starladder
Videokälla: Igor Bournebusch/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..