×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

cadiaN om den svåra tiden efter HUNDEN-skandalen: "Känns som att vi drabbats hårdast"

1
Heroic-stjärnan berättar hur viktigt det var för laget att prestera på Majorn efter fjolårets turbulens.
En av förra årets stora händelser i CS:GO-scenen var HUNDEN-skandalen. Efter att ha avtjänat en åtta månader lång avstängning för att ha använt sig av den otillåtna coachbuggen bannades Heroics dåvarande coach Nicolai "HUNDEN" Petersen i ytterligare två år efter att ha försökt dela med sig av sitt eget lags strategier till ett motståndarlag.

I samband med HUNDENs andra avstängning valde coachen att anklaga sina egna spelare för att ha varit införstådda i användandet av coachbuggen. Anklagelsen ledde till att en av spelarna, Nikolaj "niko" Kristensen, straffades av Esportens Integritetskommission (ESIC).

I en intervju med nyhetssajten Dexerto berättar nu Heroics lagkapten Casper "cadiaN" Møller om hur han upplevde den turbulenta tiden.

— För mig känns det som att vi drabbats hårdast genom hela den här historien. Jag tror att det beror på att det var precis efter vi vunnit i Köln som coachbuggen uppdagades, säger han.

— Vi vann ESL One Cologne, det är vår största vinst hittills och en av de största troféerna du kan vinna i Counter-Strike. Vi ville fokusera på vår vinst men andra ville fokusera på oss. Vi fick så mycket uppmärksamhet efter det, det var en av de svåraste bitarna för oss. Vi var vana vid att vara ett av de lagen som aldrig skapade några rubriker och nu vann vi och fick all drama på köpet.

HUNDENs anklagelser kom kort inpå höstsäsongens stora Major i Stockholm. Trots att pressen på laget var enorm lyckades danskarna nå en delad tredjeplats i Globen.

— Det var superviktigt. Det är därför det finns så många känslosamma klipp på mig, det betydde jättemycket att prestera så bra på Majorn, säger cadiaN.

— HUNDEN-skandalen och faktumet att vi inte presterade på LAN gjorde att vi fick en del negativ press på oss. Jag tycker att vi spelade fantastiskt och de yngre killarna hanterade pressen bra.

I IEM Katowice lyckades Heroic få en bra start i gruppspelet. Laget vann sin första gruppspelsmatch mot OG igår och ställs senare idag mot superlaget Team Vitality.



Artikelbild: Kalle Strömgren
Videokälla: Dreamhack/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..