×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Hellslayers tvåa i Blast-kvalet — nära vinst mot Copenhagen Flames

1
Jesper "JW" Wecksells nya femma var riktigt nära att skrälla mot förhandsfavoriterna.
Sedan Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist förra månaden äntrade servern med sin nya svenska femma har laget tagit den svenska scenen med storm. Under namnet Gamingbutiken leder duon Elitserien efter att ha vunnit åtta raka matcher och internationellt har laget imponerat i flera kval under namnet Hellslayers.

I helgen fortsatte de två legendarerna att imponera när Hellslayers tog en andraplats i det nordiska kvalet till vårens Blast Premier Showdown. Genom gruppspelsvinster mot Dignitas och ECSTATIC tog sig laget till slutspel där Hellslayers besegrade finska KOVA Esports med 2-0 i semifinalen.

I finalen ställdes svenskarna mot de stora förhandsfavoriterna i kvalet, Copenhagen Flames och gav där danskarna en rejäl match.

Hellslayers inledde matchen med att vinna Inferno med 16-14. På Vertigo gick Copenhagen Flames upp i en 15-6-ledning men genom en makalös comeback tvingade Hellslayers fram övertid på kartan. Tyvärr räckte inte svenskarna till där utan förlorade till slut med 23-25.

På avgörande Overpass såg det länge riktigt bra ut för Hellslayers. I den första halvleken ställde svenskarna upp ett starkt försvarsspel och gick till halvtidsvila med en 11-4-ledning. Tyvärr föll laget ihop totalt i den andra halvleken.

Anfallsspelet stämde inte alls samtidigt som Copenhagen Flames spelade upp sig ordentligt. Det blev inte en enda vunnen T-runda på kartan för Hellslayers som förlorade med siffrorna 11-16.

Förlusten innebär dessvärre att Hellslayers går tomhänta ur kvalet. Endast vinnaren av kvalet får en plats i Blast Premier Showdown som spelas i slutet av april.

Artikelbild: Igor Bezborodov och Pressbild/Dreamhack
Videokälla: Blast/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..