×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

JW och flusha tillbaka på servern — kvalar med helsvensk talangfemma

4
De svenska Fnatic-legendarerna mönstrar en helsvensk femma i kvällens Republeague-kval.
Ikväll börjar de öppna kvalen till den europeiska online-turneringen Republeague. Bland lagen som registrerat sig för kvällens kval återfinns en hel del svenska namn, bland annat de just nu klubblösa legendarerna Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist.

Den före detta Fnatic-duon ställer upp i kvalet med ett lag under namnet HeLlSlAyErZ, ett namn som JW använde i slutet av 1.6-eran. I laget är också de svenska talangerna Leo "Svedjehed" Svedjehed, Casper "SHiNE" Wennerberg och Isak "kASI" Walhed registrerade.

Under höstsäsongen spelade både JW och flusha i Gorillaz men inför vårsäsongen har bägge lämnat projektet. I december twittrade JW att han planerade att bygga ett nytt lag i Sverige, något som nu alltså kan vara på gång.

Hellslayerz Faceit-sida listas också den numera bänkade och transferlistade Young Ninjas-spelaren Tim "Mann3n" Isak, men i skrivande stund är han inte registrerad för laget i kvalet.

Under åren 2013-2021 spelade flusha och JW från och till med varandra i Fnatic och nådde då stora framgångar med laget. Duon vann bland annat tre Majors ihop under 2013—2015 och vann också World Electronic Sports Games 2017 samt IEM World Championship år 2018.

Det öppna Republeague-kvalet kickar igång klockan 18:00 ikväll och spelas över två dagar. Det är i skrivande stund oklart om femman utgör en långsiktig satsning eller om den bara är ihopsatt inför Republeagues kval.

Hellslayers har registrerat följande femma till kvalet:

Jesper "JW" Wecksell
Robin "flusha" Rönnquist
Leo "Svedjehed" Svedjehed
Isak "kASI" Walhed
Casper "SHiNE" Wennerberg

Artikelbild: Igor Bezborodov/Starladder och Jennika Ojala/Dreamhack
Videokälla: Dreamhack/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..