×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

JW på väg att skapa ny svensk organisation: "Alltid varit en dröm"

1
Jesper "JW" Wecksell vill bygga upp den svenska CS:GO-scenen igen.
Förra veckan kunde Fragbite avslöja att de två svenska legendarerna Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist är tillbaka på servern i tävlingssammanhang med en helsvensk femma. I en lång intervju med HLTV avslöjar nu JW att projektet han arbetar med är tänkt att bli en ny svensk organisation.

— Att skapa min egen organisation har alltid varit en dröm för mig. Det är så jag är som person. Jag är entreprenöriell och jag har alltid gillat att ha många bollar i luften och jobba mycket både på och utanför servern, säger han.

Traditionellt starka svenska lag som Ninjas in Pyjamas och Fnatic har valt att slopa sina helsvenska femmor i takt med att den svenska scenen tappat i anseende. Att scenen försvagats ser JW som en extra stor anledning att satsa på en svensk lina.

— Vi vill skapa det här svenska laget för alla andra lämnar Sverige och vi ser att potentialen finns där, du behöver bara ta hand om den, säger han.

— Worst case scenario är om vi blir ett farmarlag som Begrip i 1.6, men även om det skulle bli så vore det en enorm vinst för den svenska scenen. Det är där jag är just nu. Jag vill tävla men jag vill också visa upp svensk CS sanna färger.

Vid sin sida har JW en given vapendragare i form av flusha. Duon skördade enorma framgångar i Fnatic och har bland annat vunnit tre Majors ihop. Att JW håller sin forna Fnatic-lagkamrat högt råder det ingen tvekan om.

— flusha är enormt viktig i hela den här grejen. Jag tycker fortfarande att han är den smartaste spelaren som svensk CS har producerat och hans erfarenhet kommer vara ovärderlig när det kommer till att lära upp andra. Vi kommer att hitta ett sätt att få det att fungera hoppas jag för jag tycker att vi två alltid jobbat riktigt bra ihop, säger JW.

Än så länge är planerna på en ny svensk organisation bara i startgroparna. Det första steget är att ge sig ut på servern och spela så mycket tävlingsmatcher som möjligt.

— Just nu ställer vi upp i så många öppna kval vi kan och vi kommer att börja spela i Elitserien. Vi köpte in oss i ligan med tanken att göra en organisation, men vi kommer att spela som en mix till en början, säger JW.

Under förra veckan vann JW:s mix Hellslayerz det öppna kvalet till onlineturneringen Omen WGR European Challenge. Imorgon spelar hans Elitserien-lag, som går under namnet Gamingbutiken, sin första match mot 9INE:s akademilag.

De spelare som är registrerade för Gamingbutiken är:

Robin "flusha" Rönnquist
Jesper "JW" Wecksell
Isak "kASI" Walhed
Leo "Svedjehed" Svedjehed
Casper "SHiNE" Wennerberg

Artikelbild: Pressbild/ESL
Videokälla: Dreamhack/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..