×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Gigantisk banvåg på Twitch — över 200 streamers stängdes av samtidigt

1
Nu anklagas plattformen för att diskriminera sina egna partners.
Under gårdagen bannade Twitch över 200 av sina egna streaming-partners under loppet av bara några minuter. Anledningen till den massiva banvågen ska enligt journalisten Zack Bussey vara att Twitch används för skattesmitning i hög skala i Mellanöstern-området.

"Att så många streamers blir avstängda just nu har att göra med situationen med skattesmitning i Mellanöstern. Den stora majoriteten kommer att vara tillfälliga avstängningar", skriver Bussey på Twitter.


Kort efter Twitchs banvåg valde många av de som stängts av att ta till Twitter för att uttrycka sitt missnöje med situationen. Flera påpekar det eventuellt diskriminerande i att stänga av personer enbart baserat på var de bor.

"I det här läget kan man faktiskt bara skratta åt Twitchs uppenbara diskriminering mot streamers i Mellanöstern-regionen. Det säger mycket om hur 'inkluderande' plattformen är", skriver den saudiarabiska streamern Zurt.


Twitch har ännu inte uttalat sig i frågan.

Artikelbild: Pressbild/Twitch och Kadyn Pierce/Unsplash

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..