×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Twitch-stjärnor bryter samarbete efter förminskande uttalanden: "Förtal och ärekränkning"

1
Asmongold och Mizkif säger upp samarbetet med datortillverkaren efter vd:ns förminskande uttalanden.
Den amerikanska datortillverkaren Artesian Builds har hamnat i en rejäl kritikstorm under den senaste veckan. Efter att ha arrangerat en tävling för sina Twitch-ambassadörer valde företagets vd att ändra reglerna mitt under tävlingen efter han upptäckt att vinnaren, en streamer vid namn kiapiaa, hade för få följare på Twitch.

Efter att ha ändrat reglerna och nekat kiapiaa sitt pris fällde vd:n dessutom ett antal förminskande kommentarer om hur få följare streamern har på andra sociala medier, något som kiapiaa sedan delade med sig av.

"Hör ni den här mannens röst? Han förminskar mig. Det är förtal och ärekränkning av min stream och mig som person", skriver kiapiaa.


Streamerns tweet spreds som en löpeld på plattformen och har fått flera stora Twitch-stjärnor att avsluta sina samarbeten med Artesian Builds efter att ha reagerat på vd:ns osmickrande beteende. Bland de streamers som rivit sina avtal med företaget hör bland annat Asmongold, Mizkif och Pestily.

Efter kontroversen har Artesian Builds vd bett om ursäkt och erbjudit kiapiaa en ny dator, något hon tackat nej till.

Artikelbild: Asmongold/Youtube och Mizkif/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..