×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Klart: Virtus Pro-spelarna ställer upp i Pro League — deltar under namnet "Outsiders"

1
Den ryska organisationen får inte ställa upp i turneringen under eget namn.
Virtus.pros spelare kommer att ställa upp i ESL Pro League under det neutrala namnet "Outsider". Det meddelar nyhetssajten Dexerto idag.

Beskedet kommer efter att den ryska organisationen nekats att spela turneringen till följd av ESL:s beslut att stänga ute alla organisationer som kan förknippas med den ryska staten. Virtus Pro och topplaget Gambit Esports är de två organisationer som drabbats av ESL:s beslut.

I ESL:s beslut öppnade organisationen för att låta spelarna ställa upp i turneringen så länge de gör det under ett neutralt namn, något som nu spelarna nu utnyttjar.

Virtus Pro har öppet kritiserat beslutet och kallat det för ett "uppenbart fall av cancel culture", ett påstående som många ifrågasatt. VP ägs av ett bolag som kontrolleras av den ryska statens försäkringsbolag Sogaz.

Gambit Esports har ännu inte meddelat om lagets spelare kommer att delta i turneringen under ett annat namn eller inte. ESL Pro League kickar igång på onsdag med grupp A där både Ninjas In Pyjamas och Fnatic återfinns.

Artikelbild: Kim Andersson
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..