×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Blast stänger ute ryska organisationer — ställer in CIS-kval till Blast Premier Showdown

1
Det planerade Blast Premier Showdown-kvalet för ryska lag ställs in.
Inga organisationer baserade i Ryssland kommer att bjudas in till turneringsarrangören Blasts turneringar. Det meddelar Blast idag.

"På grund av konflikten i Ukraina kommer inga lag som är baserade i Ryssland att bjudas in till våra turneringar inom en överskådlig framtid", skriver organisationen.

Till följd av beslutet ställer också Blast in CIS-kvalet till Blast Premier Showdown som var tänkt att hållas senare i mars. Där var lag som Entropiq, Forze och Virtus.pro inbjudna.

"Vi är ledsna för våra fans och spelare från CIS-regionen men vi tycker inte att det är lämpligt att genomföra den här turneringen för tillfället", skriver Blast.


Inom traditionell sport har det i dagarna fattats flera liknande beslut. FIFA, UEFA och IIHF har följt IOK:s rekommendation att stoppa ryska och vitryska deltagare i internationella sporttävlingar.

Enligt CS:GO-sajten HLTV drabbas inte världsettan Natus Vincere av beslutet då organisationen utgår från Ukraina, inte Ryssland.
Artikelbild: Stefan Romare

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..