×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Stjärnans chockbesked — kan lämna Virtus Pro på grund av kriget

1
Lettiska CS-stjärnan Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis är osäker på framtiden i Virtus Pro med den rådande invasionen i Ukraina.
Virtus.pros stjärnskytte Mareks "YEKINDAR" Gajinskis talar ut om konsekvenserna av konflikten mellan Ryssland och Ukraina för hans plats i laget.

Med den pågående invasionen i Ukraina har arrangörer och turneringar som Blast valt att inte bjuda in ryska organisationer och lag vilket skapar oro och problem för spelare inom esporten.

I en intervju med sportacentrs.com berättade YEKINDAR att om hans lag inte får resa till andra länder för att delta i turneringar så kommer förändringar i laget att ske.

- Om det är några restriktioner gällande ankomsten för mina ryska lagkamrater, visum eller organisatoriska regler, så är det sannolikt att det kommer ske förändringar, säger YEKINDAR två dagar innan Blasts beslut att inte bjuda in ryskbaserade lag såsom VP till deras tävlingar.

YEKINDAR tillägger i intervjun att alla i laget är goda vänner och att han gärna fortsätter spela med dem men att framtiden är osäker med sanktioner, förändringar och till och med finansiella aspekter.

ESL har under dagen i ett pressmeddelande tagit ställning emot organisationer med koppling till den ryska regeringen - där bland Virtus Pro och Gambit Esports och kommer inte låta lagen delta i ESL-turneringar.

Arrangören är medveten om att individuella spelare inte är ansvariga för situationen och välkomnar därför spelare från lag som Virtus Pro och Gambit att delta under ett neutralt namn utan representering av sitt land, organisation, lag och all typ av sponsring på t.ex klädesplagg och annat synligt.

Artikelbild: Kim Andersson
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..