×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Ryska topplagen stoppas från ESL Pro League — tillåts spela under neutral flagg

1
ESL har beslutat att stänga ute ryska organisationer från sina tävlingar.
Under gårdagen meddelade ESL vilka åtgärder som organisationen vidtar till följd av Rysslands pågående invasion av Ukraina. I ett pressmeddelande skriver turneringsarrangören att organisationer med kopplingar till den ryska staten inklusive personer och organisationer som omfattas av EU-sanktioner inte tillåts att spela i ESL Pro League.

Enligt arrangören omfattas två lag av bestämmelserna, världstvåan Gambit Esports och världssexan Virtus.pro.

Även om organisationerna inte tillåts spela i turneringen öppnar ESL för att låta spelarna delta under förutsättningen att de gör det under neutral flagg.

"Vi inser att spelarna inte är delaktiga i den här situationen och vi tycker inte att det ligger i esportens anda att införa sanktioner mot enskilda spelare. Virtus.pro- och Gambit-spelarna är därför välkomna att tävla under ett neutralt namn, utan att representera sitt land, organisation eller sina lags sponsorer på sina kläder eller på annat sätt", skriver ESL.

Varken Gambit eller Virtus Pro har i skrivande stund gjort något uttalande rörande frågan.

ESL Pro League börjar nästa vecka med grupp A. Virtus Pro och Gambit har blivit lottade till grupp B och C som spelas 16—20 mars respektive 23—27 mars.

Artikelbild: Kim Andersson och Kalle Strömgren
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..