×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

s1mple vädjar om fred efter Rysslands angrepp: "Snälla sluta, vi behöver fred"

2
Den ukrainska superstjärnan vädjar om fred efter att hans hemstad attackerats.
Världens bästa CS:GO-spelare Oleksandr "s1mple" Kostyliev drabbas i högsta grad av Rysslands pågående invasion av Ukraina. 24-åringen är bosatt i Kiev där det under morgonen rapporterats om flyglarm och explosioner.

I ett inlägg på Twitter vädjar nu s1mple om fred. "Snälla, snälla, sluta. Jag kan inte göra det här längre, vi behöver alla fred", skrev stjärnan igår kväll. Under natten uppdaterade s1mple sina följare om hur hans stad utsätts för missilangrepp.


Den brittiske CS:GO-profilen James Banks, som till vardags också bor i Kiev, har flytt landet och befinner sig just nu i London. Även Banks delar med sig av sina upplevelser av kriget på Twitter.

"Vi lever i sorgliga tider. Har pratat med familj och vänner i Kiev. De är starka men rädda och osäkra på vad de ska göra härnäst. Det är frustrerande att vara så hjälplös", skriver han bland annat.


Ett stort antal esportprofiler har visat stöd för de ukrainska profilerna under dagen. Bland annat Ninjas in Pyjamas-spelaren Fredrik "REZ" Sterner uttrycker sitt stöd för det ukrainska folket.

"Kan inte tro vad som händer just nu... Overkligt. Mina tankar och böner är med er, Ukraina", skriver svensken.


För tillfället befinner sig s1mple och resten av Natus Vincere i Polen för att spela slutspelsmatcherna av IEM Katowice. Det är i skrivande stund oklart vilka möjligheter s1mple har att återvända till sin hemstad efter turneringen.

Artikelbild: Stefan Romare
Videokälla: ESL/Twitch

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..